Baskan Güder'den Cumhuriyet Bayrami Kutlamasi

Malatya’nin Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami dolayisiyla bir kutlama mesaji yayimladi.

Baskan Güder'den Cumhuriyet Bayrami Kutlamasi
Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunun 99’ncu yildönümünü yazili bir mesajla kutladi. 29 Ekim 1923’ün gurur dolu Türkiye tarihinin en önemli dönüm noktalarindan biri oldugunu kaydeden Güder, mesajinda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde destansi bir inanç ve kararlilikla ve Türk halkinin tüm imkansizliklara ragmen esine az rastlanir tarihi bir zafer kazandigi Kurtulus Savasi sonrasinda, milli iradenin tecellisinin, Cumhuriyetin ilaniyla saglandigini belirtti.

Cumhuriyetin 99. yil dönümünü milletçe kutlamanin büyük gururu ve mutlulugunu yasadiklarini vurgulayan Baskan Güder, “Bütün imkansizlik ve olumsuzluklara karsi milletimizin zaferle taçlandirdigi Istiklal Savasinin ardindan kurdugumuz Cumhuriyetimizin 99. Yildönümünü büyük bir onur, gurur ve sevinçle kutluyoruz. Bir ulusun tek yürek yedi düvele karsi destansi bir mücadele vererek yeniden ayaga kalktigini tüm dünyaya duyurmasinin nisanesi olan Türkiye Cumhuriyeti tüm dünya uluslarina örnek olmustur. Yeryüzünde hiçbir millet, vatanina ve bayragina, istiklal ve istikbaline aziz milletimiz kadar sevdalanmamistir. Ve yine yeryüzünde hiçbir millet, vatani için can vermeyi canina minnet saymamistir. Dolayisiyla Cumhuriyet bizim için sadece bir yönetim biçimi degildir. Cumhuriyet demek; vatanini, bayragini, milletini, bagimsizlik ve hürriyetini ayni zamanda canindan aziz bilmektir. Ve böyle bir tarifin yakistigi tek ülke ise, kuskusuz Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bizlere düsen görev, birlik ve beraberlik içerisinde, el ele gönül gönüle Cumhuriyetimizi gözümüz gibi koruyarak, ona sahip çikmaktir. Bu vesilesiyle ortaya koyacagimiz birlik ve beraberlik tablosu, aramiza nifak tohumlari ekmeye çalisanlara da verilecek en güzel cevaptir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramini idrak ettigimiz bu anlamli günde ülkemizi muasir medeniyetler seviyesinin de üstüne çikarmak için büyük bir özveriyle çalismaya devam edecegiz. Bu duygu ve düsüncelerle büyük 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’ni en içten dileklerimle kutluyorum. Destansi mücadelelerle fikri hür, irfani hür, vicdani hür nesillerin yetismesini temin eden basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurucu kahramanlari rahmetle, hürmetle, minnetle aniyorum. Vatan ugruna gözlerini kirpmadan kendilerini feda eden aziz ve kahraman sehitlerimize Cenab-i Allah’tan rahmet diliyor, hepsini bir kez daha rahmetle aniyorum. Ruhlari sad, mekanlari cennet olsun” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA