'Uluslararasi Akreditasyona En Çok Sahip Ikinci Ülke Türkiye'

Lobin International tarafindan düzenlenen 2022 Global Kalite Zirvesine katilim saglayan BHT Clinic Yönetim Kurulu Baskani Op. Dr. Resat Bahat, saglik sektörüne dair gerçeklesen panelde, “Saglikta kaliteyi yakalayabilmek için Türkiye çok uzun yollardan geçti. Simdi birçok ülkeden hastalar ülkemizi tercih ediyor. Çünkü dünyada ABD’den sonra uluslararasi akreditasyona sahip hastane sayisi en çok olan ülke Türkiye’dir” dedi.

'Uluslararasi Akreditasyona En Çok Sahip Ikinci Ülke Türkiye'
Türkiye’de ve uluslararasi alanda tüketicinin bilinçlendirilmesi ve desteklenmesi amaciyla kurumlarla ve kisilerle isbirligi yapan Lobin International, “2022 Global Kalite Zirvesi”ni düzenlendi.

Daha önce Brüksel, Frankfurt, Saraybosna, Belgrad, Paris ve Amsterdam gibi baskentlerde gerçeklesen zirve, bu yil da sanat, siyaset ve is dünyasinin saygin isimlerinin katilimiyla gerçeklesti.

Birçok farkli sektörden bir araya gelen yetkililer zirve çerçevesinde yapilan panellerle dünya çapinda kaliteye yönelik çalismalarin ve kalite yönetimi zorluklarinin çözümlerini gündeme getirdi. Katilim saglayanlar arasinda BHT Clinic Yönetim Kurulu Baskani Op. Dr. Resat Bahat da saglik sektöründe Türkiye’nin kat ettigi yola dikkat çekti.

“Dünyada ABD’den sonra uluslararasi akreditasyona sahip hastane sayisi en çok olan ülke Türkiye’dir” diyerek hastanelerdeki kaliteli hizmet anlayisinin gün geçtikçe daha da ileriye tasindigini aktaran Op. Dr. Resat Bahat sözlerine söyle devam etti:

“Bugün hemen her ülkeden onkolojik cerrahiden organ nakline saç ekiminden plastik cerrahiye kadar, Türkiye’ye gelip hizmet alan hastalar var. Sagligin kalitesizi olmaz. Kalitesizligin resmi cezasi da var. Türkiye bu noktalara çok uzun yolculuklardan geçerek geldi. Kaliteli hizmetin çiktisi sifaya kavusmus hasta demektir ve kaliteli hizmet 24 saat süreklilik ister. Bütün bu yolculuk saglikta uluslararasi kalite ve akreditasyon standartlari ile olustu. BHT’NIN hikayesi de kalitenin hikayesidir. Türkiye’de özel sektörün bu basarisi tekrarlayan bir basaridir. Sürekliligi olan ve tekrarlayan is sans degildir.”
Kaynak: İHA