TEI Ile AFGM Arasinda Anlasma Imzalandi

Türkiye’nin havacilik motorlarindaki küresel degeri TUSAS Motor Sanayii A.S. (TEI), SAHA EXPO’da Askeri Fabrikalar Genel Müdürlügü (AFGM) ile 12 ay sürecek bir isbirligi sözlesmesi imzaladi.

TEI Ile AFGM Arasinda Anlasma Imzalandi
SAHA EXPO’nun 2’nci gününde gerçeklestirilen imza törenine TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Aksit, AFGM Genel Müdürü Imdat Ersoy ve beraberlerindeki heyetler katildi.

Imzalanan sözlesme çerçevesinde TEI; Türk Silahli Kuvvetleri envanterinde kullanimda olan Cougar helikopterlerine güç veren Makila 1A1 motorlarinin bakim, onarim, test faaliyetleri ile kaza-kirim inceleme, yenileme, depo seviyesi bakim, modifikasyon ve yerinde onarim hizmet desteklerinin saglanmasi konularinda AFGM’ye hizmet verecek. Imza töreninde konusan TEI Genel Müdürü Aksit, “TEI olarak AFGM ile uzun yillardan beri birlikte çalisiyoruz. Makila 1A1 motorlarinin bakimini Eskisehir yerleskemizde uzun süredir gerçeklestiriyoruz. Bu sözlesmeyle sürdürecegimiz is birliginden büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.

AFGM’nin kendi bünyesinde gelistirdigi kabiliyetlerinin önemine de deginen Aksit, “Buradan bir de müjde verelim. MILGEM’lerde kullanilan GE LM2500 motorlarinin ülkemizde üretilmesi konusundaki görüsmelerimiz belirli bir asamaya geldi. Dünya genelinde, resmi statüde bu motoru lisansli olarak üretme kabiliyetini ülkemize kazandirmak için gayret ediyoruz. Insallah, yakin zamanda bu anlasmayi da birlikte imzalamayi umuyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA