Osmaniye Belediyesi'nde En Düsük Personel Maasi 10 Bin 300 Lira Oldu

Osmaniye Belediyesi, Hizmet Is ve Öz Güven Sendikalari arasinda varilan mutabakat sonucu imza altina alinan toplu is sözlesmesine göre yaklasik yüzde 100 yapilan zamla en düsük personel maasi 10 bin 300 lira oldu.

Osmaniye Belediyesi'nde En Düsük Personel Maasi 10 Bin 300 Lira Oldu
Osmaniye Belediye Baskani Kadir Kara, Belediye Imar Anonim Sirketi bünyesinde çalisan 602 personeli kapsayan rekor bir zamma imza atti. Osmaniye Belediyesi, Hizmet Is ve Öz Güven Sendikalari arasinda varilan mutabakat sonucu imza altina alinan toplu is sözlesmesine göre yaklasik yüzde 100 yapilan zamla en düsük personel maasi 10 bin 300 lira oldu. Toplu is sözlesmesinde göre daha önce olmayan tediye, 6772 sayili kanun çerçevesinde 52 gün olarak ve ayrica yilda iki defa verilen 10+10 günlük ikramiye yükseltilerek 25+25+5 olarak belirlendi. Ayni sekilde daha önce olmayan kidem zammi 2018 yili itibariyle geriye dönük olarak sözlesme dahiline alinirken belediye personellerinin maaslariyla birlikte hesaplarina yatan çocuk parasi, yakacak yardimi gibi kalemlerin yani sira günlük yemek parasi brüt 75 TL olarak açiklandi. Ayrica yevmiye 300 TL olarak belirlenen taban ücrete her yil yüzde 30 oraninda zam eklenerek isçi maaslarina yansitilacak. Tüm sosyal hak ücretlerine toplu is sözlesmesi çerçevesinde yillik ücret artislari tutarinda artis yapilacak ve asgari ücrete gelen zamlar baz alindiginda personel maaslarinin asgari ücretin altinda kalmasi halinde asgari ücretin brüt miktarina yüzde 15 daha eklenerek personel maasinin asgari ücret altinda kalmamasi saglanacak.

Kasim ayi maasini yeni sözlesmeye göre 25 günlük ikramiye ile birlikte zamli olarak hesaplara yatirilacagi müjdesini veren Belediye Baskani Kadir Kara, “Imzaladigimiz toplu is sözlesmesinin mesai arkadaslarim, kiymetli aileleri, belediyemiz ve Osmaniye’miz için hayirlara vesile olmasini diliyorum. Degerli arkadaslarim, bugünlere geldiysek sizler sayesinde geldik. Bunu asla unutacak birisi degilim. Belediye personeli benim yüregimde sakladigim özel bir degerimdir. Göreve geldigimiz ilk gün söz vermistik. Çalisanimizin hakkini ödemeden hiçbir is yapmam diye. Bugünde bu sözümdeyim sonuna kadar da bu sözümdeyim. Toplu is sözlesmemizin hepinize hayirli olmasi diliyor, en kalbi sevgilerimi sunuyorum. Kim ne derse desin sizler benim kalbimdesiniz ve evlatlarimsiniz” dedi.

Hizmet Is Sendikasi Genel Baskan Yardimcisi Celal Yildiz ise, “Mutlulukla özledigimiz bir tabloyu Osmaniye Belediyesi’nde birlikte yasiyoruz. Bütün samimiyetimle söylüyorum en hizli, en kolay, en güzel toplu sözlesme mutabakatina sahit oldum. Bu sebeple belediye baskanimiza çok tesekkür ediyorum. Belediye baskanimizi takdir ediyorum. Çalisanlarimiz için çok güzel bir sözlesme imzalandi. Toplu sözlesmenin imzalanmasinda emegi geçen bütün arkadaslarimiza, bilhassa sayin baskanimiza ve ekibine çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Imza törenine Belediye Baskani Kadir Kara’nin yani sira Hizmet Is Sendikasi Genel Baskan Yardimcisi Celal Yildiz, Öz-Güven Sen Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Ali Sipahi, Hizmet-is Osmaniye Sube Baskani Kadir Çenet, Hak-is Osmaniye Il Baskani Mustafa Kemal Tas, IMAR A.S. yöneticileri, Belediye Baskan Yardimcilari ile belediye personeli katildi.

Kaynak: İHA