Mut Belediyesi'nin 2023 Bütçesi Onaylandi

İçel/si Mut Belediye Meclisi 2023 Mali Yili Bütçesi için toplandi. Oturumda 171 milyon 644 bin liralik 2023 bütçe oy çokluguyla kabul edildi.

Mut Belediyesi'nin 2023 Bütçesi Onaylandi
Ek gündem maddesinin meclis gündemine alinmasi karariyla görüsmelere geçilen belediye meclisinin ilk gündem maddesinde, Mut Belediyesi 2023 Yili Performans Programi oylandi. Plan ve Bütçe Komisyonunda uygun bulunarak meclise sunulan madde, komisyondan geldigi sekliyle oy birligiyle kabul edildi. Mecliste ikinci ve ana gündem maddesini olusturan Mut Belediyesi 2023 Yili Bütçe Kararnamesi görüsmelerine geçildi. Yapilan görüsmelerde, 2023 yili tahmini bütçesi her bir müdürlügün bütçe kalemleri tek tek okunarak sirasiyla oylandi. Yapilan görüsmeler ve oylamalar sonrasi gelir bütçesi 162 milyon 191 bin TL, arti net finansman 9 milyon 453 bin TL olarak tahmin edilirken, gider bütçesi 171 milyon 644 bin TL olarak gerçeklesti. Buna göre Mut Belediyesi 2023 Yili Bütçesi, 171 milyon 644 bin TL olarak oy birligiyle meclisten geçti.

Bütçe onaylandiktan sonra bir konusma yapan Belediye Baskani Volkan Seker, “Kamu kaynaklarini en iyi sekilde, halkimizin yararina kullanan bir belediyeyiz. Hazir kaynak kullanmiyoruz. Kaynagi üretiyoruz, o kaynakla da sehre hizmet ediyoruz. Bütün bunlari yaparken borçlanmadan, kendi is gücümüzle bunu sagliyoruz diyen Baskan Seker, Bütçenin kabul edilmesinin ardindan meclis üyelerine tesekkür etti ve ilçeye hayirli olsun” diye konustu.

Gündem maddelerinin görüsmelerinin tamamlanmasiyla Belediye Meclis Toplantisi sona erdi.
Kaynak: İHA