Devrekli Kadin Muhtarlardan Bakan Soylu Ve Vali Kürsat'a Devrek Bastonu

Devrekli kadin muhtarlar Edirne’de organize edilen bir programda Içisleri Bakani Süleyman Soylu ve Edirne Valisi Kürtsat’a Devrek Bastonu hediye etti.

Devrekli Kadin Muhtarlardan Bakan Soylu Ve Vali Kürsat'a Devrek Bastonu


26 Ekim 1933 yilinda Türk kadinina muhtar ve aza seçilme hakki verilisi nedeniyle bakanlik ve valiliklerin kanaliyla Edirne’de düzenlenen “Kadin Muhtarlar Bulusmasi” adli programda yüzlerce bayan muhtar bir araya geldi. Zonguldak’in Devrek ilçesini temsil eden ve yüzlerce muhtar arasinda yer alan Devrekli kadin muhtarlar Necla Esen Ak ve Sengül Geldi, Içisleri Bakani Süleyman Soylu ve Edirne Valisi Hüseyin Kürsat Kirbiyik’a temsil ettikleri ilçenin simgesi olan Devrek Bastonu hediye etti.

Yüzlerce kadin muhtar arasinda yer almanin hakli gururunu yasadiklarini ifade eden Sengül Geldi, ”26 Ekim 1933 yilinda Türk kadinina muhtar ve aza seçilme hakki verilisi nedeniyle bakanlik ve valiliklerin kanaliyla düzenlenen programda Edirne’de ilçemizi temsil etmenin hakli gururunu yasadik. Bizleri burada agirlayan tüm yetkililere ilçemiz adina tesekkür ediyoruz. Yakin alakalarini esirgemeyen Bakanimiz ve Valimize ilçemizin sembolü olan Devrek Bastonu hediye ettik, kendilerine ve bizlere desteklerini esirgemeyen Devrek Belediyesine tesekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA