Bakan Kasapoglu, Hitit Üniversitesi Akademik Yil Açilisina Katildi

Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, ögrenci yurtlarini istismar etmeye çalisanlarin olduguna dikkat çekerek, “Manipülasyonlara algi operasyonlarina, yalana, iftiraya asla pirim vermeyen bir gençlik var” dedi.

Bakan Kasapoglu, Hitit Üniversitesi Akademik Yil Açilisina Katildi
Hitit Üniversitesi 2022-2023 yili Akademik Yil açilisina katilan Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, yeni akademik yilin herkes için hayirli olmasini diledi. Spor Bilim Fakültesi Kompleksi’ndeki törende konusan Bakan Kasapoglu, bu yil ögrenci yurtlarina müracaat eden her ögrenciyi yurtlara yerlestirdiklerini açikladi.

Türkiye’nin pek çok ilinde 100 ögrenciden 92’sinin yurtlara yerlestirildigine dikkat çeken Kasapoglu, “Bunun dünyada, Avrupa’da hiçbir kiyas götürecek örnegi yok. Dünyanin en büyük, en güçlü, en mükemmel yurt yapisi bizde. Çorum’da 8 yurt 7 bine yakin kapasitemiz var” ifadelerini kullandi.

“Gençler yalana prim vermiyor”

Birilerinin ögrenci yurtlari konusunu istismar etmeye çalistigina vurgu yapan Kasapoglu, “Ama onlarin bizim bu gayretlerimizi istismar etmesine gençlerimizin umutlarini istismar etmesine, çalmasina asla firsat vermedik ve asla firsat vermeyecegiz. Manipülasyonlara algi operasyonlarina, yalana, iftiraya asla pirim vermeyen bir gençlik var. Biz bu gençlik için çalismayi, bu gençlik için koymayi, gayret göstermeyi seref bildik. Bu gençlerle yürümeye, daha güçlü kosmaya devam edecegiz. Bu yil yurt ücretlerine zam yapmadik. Beslenme yardimini 2.5 kat artirarak 750 liran bin 800 liraya yükselttik. Yurtlarimizla, gençlik merkezlerimizle, kamplarimizla, proje desteklerimizle, kredilerimizle, burslarimizla gençlerin talebi neyse ihtiyaci neyse her bir imkani gençlerin önüne sermekten geri durmadik geri durmayacagiz” diye konustu.

Yeni bir yüzyila yürüdüklerini anlatan Kasapoglu, “Bir yüzyila yürüyoruz. Birlikte yürüyoruz. Bu yüzyila alni açik, basi dik, bir ve beraber yürümenin hakli gururunu birlikte yasiyoruz. Elbette içeriden ve disaridan, gizliden ve açiktan pek çok engelle karsilastik. Pek çok karanlik oyunlara maruz kaldik. Bu oyunlari hep birlikte bozarak, nice badireleri birlikte asarak Türkiye’nin gençlerini, bugünü dünden, yarin ise bugünden daha iyi olsun diye taviz vermeden yine beraber olarak yolumuza devam ettik. Sagliktan sanayiye, sanayiden ulasima, spora kadar her alanda pek çok basariya imza attik. Egitimde gençlere egitimde firsat esitligi saglama noktasinda pek çok reformlar gerçeklestirdik” sözleriyle konusmasini sürdürdü.

Bilginin güç oldugunun altini çizen Kasapoglu, “Bilgi tarih boyunca insan her zaman pesinde oldugu bir sembol olmustur. Bilginin anlami modern zamanla çok daha gelisti. Çünkü modern dünyada bilgi ayni zamanda yönetmektir. Bilginin ürettigi mekanlar ise üniversitelerimizdir. Bilim, sanat, kültür ve sporla hemhal olan nesiller medeniyetler arasinda güçlü köprüler inandik. Inaniyoruz” seklinde konustu.

Türkiye’nin her alanda kendine yeten bir ülke oldugunu anlatan Kasapoglu, sunlari kaydetti:

"Bugün Türkiye her alanda kendine yeten bir ülke. 2002 yilindan bugüne Cumhurbaskanligimizin liderligi enin vizyonuyla sorunlarini, meselelerini ertelemeden her seyini büyük ölçüde tamamladi. Türkiye son 21 yilda hedeflerini adim adim gerçeklestirirken hayatin dinamizmine göre, yeni ihtiyaçlara göre yeni hedefler ortaya koyuyor. Bununla birlikte üretiyor, gelisiyor, büyüyor.”

Konusmasinin ardindan ögrenci stantlarini ziyaret eden Bakan Kasapoglu, daha sonra ögrencilerle birlikte ünlü sarkici Sinan Akçil’in konserini izledi.
Kaynak: İHA