Aydin Sagligina 970 Taze Kan Gelecek

Son 3 yilda saglik imkanlarindaki basarisi ile yaklasik yüzde 50 büyüme kaydeden Aydin’in saglik kadrosu güçlenmeye devam ederken, 970 sözlesmeli saglik personeli atamasi yapilacak.

Aydin Sagligina 970 Taze Kan Gelecek


Her geçen gün büyüyen saglik imkanlari ile sevk eden degil sevk alan bir il olma konuma yaklasan Aydin’in, son teknoloji cihazlari ve büyüyen saglik birimleri ile vatandaslara umut olmaya devam ediyor. Bu çerçevede Aydin’a hemsireden, psikologa kadar birçok alanda 970 taze kan gelecek. Saglik Bakanliginca il geneline 444 tibbi sekreter, 183 hemsire, 80 ebe, 40 ilk ve acil yardim, 39 anestezi, 30 röntgen teknikeri, 7 soför, 27 evde bakim teknikeri, 18 fizyoterapist, 13 diyetisyen, 14 psikolog, 15 laboratuvar teknikeri, 9 agiz ve dis sagligi teknikeri ile çocuk gelisimci, dil ve konusma terapisti, fizik tedavi, odyometri, ortopedi teknikeri, büro personeli, çevre sagligi, is ve ugrasi terapisti (Ergoterapist), perfüzyonist, diyaliz, podolog, radyoterapi olmak üzere toplam 970 sözlesmeli saglik personeli kadrosu tahsis edildi. Aydin Il Saglik Müdürü Dr. Osman Açikgöz, saglik kalitesinin her geçen gün daha da arttigina dikkat çekerek atamalarin “hayirli” olmasini diledi.

Konu ile ilgili Aydin Il Saglik Müdürlügü’nden yapilan açiklamada ise “Saglik kadromuz güçlenmeye devam ediyor. Saglik Bakanligimiz 2022 yili için 45/A maddesine göre ilimize, 444 tibbi sekreter, 183 hemsire, 80 ebe, 40 ilk ve acil yardim, 39 anestezi, 30 röntgen teknikeri, 7 soför, 27 evde bakim teknikeri, 18 fizyoterapist, 13 diyetisyen, 14 psikolog, 15 laboratuvar teknikeri, 9 agiz ve dis sagligi teknikeri ile çocuk gelisimci, dil ve konusma terapisti, fizik tedavi, odyometri, ortopedi teknikeri, büro personeli, çevre sagligi, is ve ugrasi terapisti (Ergoterapist), perfüzyonist, diyaliz, podolog, radyoterapi olmak üzere toplam 970 sözlesmeli saglik personeli kadrosu tahsis edilmis olup, atanacak personellerle ilimiz saglik ordusu güçlenmeye devam edecektir. Saglik personelleri alimlari KPSS puanlari esas alinarak yapilacak olup, basvuruya ait takvim ve sartlar Saglik Bakanligi Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlügü internet web sayfasinda yayimlanacaktir” ifadeleri yer aldi.
Kaynak: İHA