Pakistan'in Eski Basbakani Khan, Erken Seçim Için Baskente Yürüyecek

Pakistan’in eski Basbakani Imran Khan, erken seçim için 28 Ekim’de destekçileriyle birlikte Lahor kentinden baskent Islamabad’a yürüyüse baslayacagini duyurdu.

Pakistan'in Eski Basbakani Khan, Erken Seçim Için Baskente Yürüyecek


Pakistan’da 10 Nisan’da mecliste yapilan güven oylamasini kaybetmesinin ardindan görevden alinan eski Basbakan Imran Khan, erken seçim için protesto yürüyüsü düzenleyecek. Khan yaptigi açiklamada, erken seçim için 28 Ekim’de destekçileriyle birlikte Lahor kentinden baskent Islamabad’a yürüyüse baslayacagini duyurarak, “Yürüyüsü cuma günü saat 11.00’de Lahor’daki Özgürlük Meydani’ndan Islamabad’a baslatmaya karar verdim" dedi.



Lahor ve Islamabad arasinda yapilacak olan yaklasik 380 kilometrelik yürüyüse bizzat kendisinin liderlik edecegini ifade eden Khan, "Hükümete seçimleri bir an önce duyurmasi için baski yapmak için yürüyorum" ifadelerini kullanarak, destekçileri ve parti üyelerinin siddetten kaçinmalarini istedi. Söz konusu yürüyüsün siyaset için olmadigini Pakistan’in gelecegi için bir savas oldugunu aktaran Khan, “Bu siyasetin çok ötesinde bir sey, bize dayatilan bu hirsizlardan kurtulma savasi. Ülkenin nereye gidecegini bu mücadele belirleyecek” ifadelerini kullanarak, “Ülkeye kimin baskanlik edecegine halk karar verir” dedi.



Khan’a 5 yil siyasi yasak

Pakistan’da 10 Nisan’da Ulusal Meclis’te Khan ve hükümeti için güven oylamasi yapilmis, hükümetinin güven oyu alamamasi üzerine Khan basbakanlik görevinden alinmisti. 11 Nisan’da ise basbakanlik görevine Sahbaz Serif seçilmisti.

Pakistan Yüksek Seçim Komisyonu ise 21 Ekim’de Khan’a yabanci ülkelerin liderlerinden ve temsilcilerinden aldigi resmi hediyeleri yasa disi bir sekilde sattigi gerekçesiyle 5 yil siyasi yasak getirmisti.
Kaynak: İHA