Biden Açiklamasi 'Rusya Taktik Nükleer Silah Kullanirsa Inanilmaz Ciddi Bir Hata Yapar'

ABD Baskani Joe Biden, Rusya’yi Ukrayna’ya karsi taktik nükleer silah kullanmamasi konusunda uyararak, “Rusya taktik nükleer silah kullanirsa inanilmaz ciddi bir hata yapar" dedi.



ABD Baskani Joe Biden, Rusya’yi Ukrayna’ya karsi taktik nükleer silah kullanmamasi konusunda uyardi. Gazetecilerden, Rusya’nin kirli bombali bir saldiri hazirliginda olup olmadigi ve böyle bir saldirinin ardindan Ukrayna’yi suçlayacagini düsünüp düsünmedigine dair gelen soruya Biden, “Rusya taktik nükleer silah kullanirsa inanilmaz ciddi bir hata yapar. Bunun henüz bir yaniltma operasyonu oldugunun garantisini veremem. Bunu bilmiyoruz. Bu, çok çok ciddi bir hata olur" dedi.

Rusya, Ukrayna’nin kendi topraklarinda "kirli bomba" kullanarak kendilerine karsi provokasyon düzenleyecegi iddiasinda bulunmus, Rusya Savunma Bakani Sergey Soygu, Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Ingiltere Savunma Bakani Ben Wallace ve Fransa Savunma Bakani Sebastian Lecornu ile yaptigi telefon görüsmelerinde bu konu hakkindaki endiselerini dile getirmisti.
Kaynak: İHA