Küçükçekmece'de Yasanan Çökmenin Ardindan Bir Ögrenci Yurdu Ve 6 Bina Bosaltildi

Küçükçekmece’de bir insaatin istinat duvarinin çökmesi ve bitisigindeki özel üniversite binasinin yikilmasi üzerine, bina çevresinde bulunan 71 ögrencinin oldugu bir yurt, 6 bina ve 128 daire tedbir amaciyla bosaltildi.

Küçükçekmece'de Yasanan Çökmenin Ardindan Bir Ögrenci Yurdu Ve 6 Bina Bosaltildi
Küçükçekmece’de saat 23.30 siralarinda bir insaatin istinat duvarinin çatlamasi sonucunda bir özel üniversite binasinda kismi çökme meydana geldi. Çökme nedeniyle çok sayida itfaiye, AFAD ve polis ekibi olay yerine sevk edildi. Çevrede güvenlik önlemi alan ekipler insaat alaninda incelemerini sürdürdü. AFAD ekiplerinin hazir bekletildigi alanda, çevredeki binalar tedbir amaciyla tahliye edildi.

1 ögrenci yurdu ve 6 bina bosaltildi

Belediye ekiplerinin incelemeleri sonucunda çevrede bulunan binalarda inceleme yapan ekipler, 6 bina, 128 daire ve bir ögrenci yurdunu tedbir amaciyla tahliye etti.

Çöken üniversite binasinin karsisinda oturdugunu söyleyen mahalle sakinlerinden Kaan Enes Yildiz,

“Aksam saatlerinde evdeydik, bir anda bir ses geldi. Deprem oluyor sandik. Herkes balkona üsüstü. Disari baktik. Burada bir telas vardi. Burada restoran var. Ilk oradan insanlar çikmis fark edip. Insaat tarafindan kosup alani boslatin, dediler. Bayagi bir sarsildik, çok yakindik. Insaat uzun süredir var. Biz bu insaatin seslerini sürekli duyuyorduk. Yakin çevrede oturanlar tarafindan çok uyarlar olmus. Ama bir sey olmadi.

Otobüsler geldi. Üç otel ayarlanmis, insanlari oraya götürdüler. Bizim evimiz tahliye olmadi ama çatirti sesleri geliyor. Hala sesler geliyor.” diye konustu.

Ekiplerin olay yerindeki çalismalari sürüyor.
Kaynak: İHA