ABD'de Liseye Silahli Saldiri Açiklamasi 2 Ölü, 7 Yarali

ABD’nin Missouri eyaletinde bir liseye düzenlenen silahli saldirida 2 kisi hayatini kaybederken, 7 kisi de yaralandi. Saldirgan, polisle girdigi çatismada etkisiz hale getirildi.

ABD’de okullara yönelik silahli saldirilara bir yenisi daha eklendi. Missouri eyaletinde yer alan St. Louis sehrindeki Merkezi Görsel ve Sahne Sanatlari Lisesi’ne düzenlenen silahli saldirida 2 kisi hayatini kaybetti, 7 kisi de yaralandi. Polis Komiseri Michael Sack düzenledigi basin toplantisinda, okula giren memurlarin yaklasik 20 yasinda oldugu anlasilan zanliyla kisa süre sonra çatismaya girdiklerini ve saldirganin vurularak etkisiz hale getirildigini belirtti.

Kurbanlardan birinin olay yerinde hayatini kaybettigini ifade eden Sack, yaklasik 380 ögrencinin bulundugu okulda saldiridan önce kapilarin kilitlendigini aktararak, fazla ayrinti vermeden saldirganin binaya nasil girdiginin tespit edildigini belirtti.

Geçtigimiz mayis ayinda ABD’nin Texas eyaletinde yer alan Uvalde’de bir okula düzenlenen silahli saldirida 19 ögrenci ve 2 ögretmen yasamini yitirmisti. Toplamda 21 kisinin ölümüyle sonuçlanan silahli saldiri ülke çapinda büyük yanki uyandirmisti. Silahli saldiriyi düzenleyen sahsin 18 yasinda olmasi büyük dikkat çekmis ve ABD hükümeti ülkede silah satin alma yasini 21’e yükseltmisti.
Kaynak: İHA