Yenisehir Pazar Alaninda Sona Dogru

Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin Yenisehir’e kazandirdigi, bünyesinde 154 araçlik otopark, dügün salonu, bebek bakim odasi, fuaye alani ve dükkan bulunan pazar yeri, otopark ve sosyal yasam alani projesinde çalismalar tamamlanma asamasina geldi.

Yenisehir Pazar Alaninda Sona Dogru
Ulasimdan altyapiya, çevreden tarihi ve kültürel mirasa kadar her alanda Bursa’yi gelecege tasiyacak projeleri hayata geçiren Büyüksehir Belediyesi, ilçelerdeki yasam kalitesini artiracak yatirimlari da hiz kesmeden sürdürüyor. Kestel ve Gürsu ilçelerine kazandirilan kapali pazar alani ve otopark projelerinin bir benzeri Yenisehir ilçesinde de hayata geçirildi. Ilçenin farkli sokaklarina yayilan semt pazarlarinin tek çati altinda toplanmasi, daha düzenli, çagdas ve denetlenebilir yapiya kavusturulmasi için tasarlanan projede, açilis için gün saymaya basladi.

Çayir Mahallesi’nde toplam 7 bin 400 metrekare alan üzerine insa edilen projenin 6 bin 200 metrekare alanli zemin katinda, 328 tezgahtan olusan pazar alani, zabita noktasi ve bir dükkan bulunuyor. Zemin kat ayrica, 154 araç kapasiteli otopark olarak da ilçe halkina hizmet verecek. Projenin birinci katinda ise dügün salonu ve idari birimler yer aliyor.

Market ayarinda alisveris

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, beraberindeki Yenisehir Belediye Baskani Davut Aydin ile birlikte son hazirliklarin devam ettigi kapali Pazar alanini ziyaret etti. Yenisehir’in çok önemli bir tarim potansiyeline sahip oldugunun altini çizen Baskan Aktas, “Nüfusu 60 binlere dayanmis Yenisehir’de bir pazar alani kaçinilmaz bir gerçekti. Kasimin ikinci haftasi gibi pazar yerinin açilisini yapmayi planliyoruz. Inaniyor ve ümit ediyorum ki bir market ayarindaki kaliteli bu mekana sadece Yenisehirliler degil, ilçenin tarimsal potansiyelinin iyi olmasi dolayisiyla çevreden de ziyaretçiler gelecektir. Burada alisveris yapacaklardir. Yenisehir ilçemizde yillardir beklenen böyle bir eksigi gidermis olduk. Ilçe belediyemiz buradaki pazarci arkadaslarimizla, ilgili odalarla birlikte el ele verip insallah bu sürecin saglikli bir sekilde dönüsümünü saglayip, yeni yerdeki hizmetin startini verme noktasinda gerekli çalismalari yapacaklar. Buranin Yenisehir’in çarsisina pazarina da çok ciddi faydasi olduguna inaniyorum. Projemiz Yenisehir sakinlerine, esnafina, pazarcilarina hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum” dedi.

Yenisehir’in ihtiyaci vardi

Yenisehir Belediye Baskani Davut Aydin da kapali pazar alaninin bir belediye baskan adayinin seçim döneminde vermis oldugu en büyük proje oldugunu söyledi.

Yenisehir’in böyle bir projeye ihtiyaci oldugunu ifade eden Aydin, “Bu ihtiyaci yerine getirdiklerinden dolayi Büyüksehir Belediye Baskanimiza tekrar tesekkür ediyorum. Burada iste Cumhur ittifakinin ne yaptigini hep birlikte görüyoruz. Insallah bundan sonra da vatandaslarimiz için güzel hizmetler yapmaya devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA