Kizkalesi'nde Sonbaharda Da Deniz Keyfi Sürüyor

Doguda birçok ilin yüksek kesimlerinde mevsimin ilk kari yagarken, Türkiye’nin turizm merkezleri arasinda önemli bir yere sahip olan İçel’in Kizkalesi sahilinde tatilciler günes ve denizin tadini çikardi. Hava ve deniz sicakliginin 26’larda oldugu bölgeyi ise en çok yabanci ve gurbetçiler tercih etti.

Kizkalesi'nde Sonbaharda Da Deniz Keyfi Sürüyor
UNESCO Dünya Mirasi Geçici Listesi’nde yer alan Korykos Antik Kenti’nin en önemli parçasi olan İçel’in Erdemli ilçesindeki Kizkalesi, sezonun bitmesiyle yogunluk azalsa da ekim ayinda da ilgi görüyor. Hava sicakliginin 26 derecelerde oldugu kentte basta Rusya olmak üzere birçok ülkeden tatilciler ile hafta sonunu degerlendirmek için çevre illerden gelenler, deniz ve günesin keyfini çikardi. Van, Erzurum, Ordu, Hakkari, Igdir, Bingöl ve Tunceli gibi birçok ilin yüksek kesimlerine mevsimin ilk kari yagarken, İçel’de kasim ayinin ortalarina kadar denize girilebilecegi belirtiliyor.

Ekim ayinda olduklarini animsatan Kizkalesi Kültür ve Turizm Dernegi Baskan Yardimcisi Mehmet Sirin Öztop, "Türkiye’nin birçok noktasinda hava sicakligi eksilerde ve kar, yagmurun oldugu sehirlerimiz çok fazla, haberlerde izliyoruz. İçel, özellikle turizm cenneti Kizkalesi ve altin kum sarisinin üstünde bulundugumuz nokta daha sicak. Deniz sicakligi 26 derece. Yerli ve yabanci misafirlerimiz denize girmekteler, denizin tadini çikartiyorlar. Daha henüz buralar öyle sogumadi, gelen misafirler denizin tadini doya doya çikartiyorlar. Genelde ülkemizde tatil temmuz ve agustos ayi olarak öngörülüyor. O dogrultuda misafirler, insanlar izin alip tatil yapiyor. Ama inanin eylül, ekimin sonu, hatta kasimin 20’sine kadar müthis bir denizi oluyor. Deniz daha sakin, daha sicak ve daha güzel" dedi.



Ruslar sezonun uzamasina neden oldu

Bu yil sezonun uzadigina dikkat çeken Öztop, "Özellikle gelen misafirler Rusya agirlikli misafirlerimiz agirlikli bu sene, sezonun da uzamasina etken oldu. Biz çok mutluyuz onlari burada agirlamaktan, misafir etmekten. Her otelde en azindan misafir var bu dönemde. Bu da istihdam açisindan sezonun uzamasina neden oluyor. Tabii bu istihdami sagladigimiz için isletmeciler olarak mutluyuz" dedi.

Rusya’nin disinda farkli ülkelerden de gelenlerin oldugu bölgede tatilini geçiren Ispanyol Daniel Rojas ise, "2 gün önce İçel’e geldim. Tabii hem tarihi dokuya sahip bir sehir, ayni zamanda modern bir sehir. Özellikle insanlar canayakinlar, kendinizi çok yabanci hissetmiyorsunuz. Deniz de ideal bir sicaklikta, yüzdük bu bölgede. Yeni geldigimiz için birçok seyi görmedik ama kendimizi hiç yabanci hissetmiyoruz" ifadelerini kullandi.

"Bu dönemde sicak olmasi büyük avantaj"

Bir gurbetçi de, "Kirsehirli’yim, yurt disinda kaliyorum Almanya’da. Frankfurt’tan geliyorum. Birçok sefer buraya geldim. Buraya gelmemin özelliklerinden biri de Türkiye’nin elit yerlerinden olmasi. Özellikle Kizkalesi’nin çok temiz olmasi. Bütün yerli ve yabanci turistlerin buraya gelmesi. Özelikle kalenin güzelligi ve korunakli olmasi çok hosumuza gidiyor. Temiz, güzel, güvenli bir yer. Bu dönemde sicak olmasi büyük bir avantaj. Ben kendim ve esim adina diyebilirim ki buraya gelmekten çok zevk aliyoruz ve mutluluk duyuyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA