Gazi Sehrin Sanatçilarinin Isimleri Caddelerde Yasatilacak

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi, Gazi sehrin yetistirdigi sanat insanlarindan Tamburi Necdet Yasar ve Dr. Cemil Özbal’in isimlerini Sehitkamil ilçesinde bulunan Osmangazi Mahallesi’ndeki iki caddeye verdi.

Gazi Sehrin Sanatçilarinin Isimleri Caddelerde Yasatilacak
Türk sanat musikisinin Gaziantepli önemli iki ismi olan Tamburi Necdet Yasar ve Dr. Cemil Özbal’in isimlerinin yasatilmasi için çalisma yürüten Büyüksehir Belediyesi, Osmangazi Mahallesi’nde islek caddelere, sanatçilarin isimlerini verdi. 6 Nolu Osmangazi Semt Pazari’nda düzenlenen törende Büyüksehir Türk Musiki Korosu, sanatçilarin eserlerini seslendirdi.

“Kültür, sanat bizi birlestiriyor”

Törende konusan Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Gazi sehrin yetistirdigi güçlü sanat insanlari ve akademisyenleri oldugunu vurgulayarak, “Artik yeni bir dünya kuruluyor. Degerler petrol, altin üzerinden degil, ‘Ne kadar zenginsin?’ sorusunun cevabi artik kültür mirasi, yetismis kültür sanat insani. Bu sehir sanayi, gastronomi sehri ama ayrica medeniyet sehri. Bu bakis açisiyla baktigimizda kültür, sanat bizi birlestiriyor. Bizim daha çok birlesmeye ve ortak alanlarda daha güçlü çalismalar yapmamiz lazim. Bireysel basari sorunumuz yok ama toplumsal basari için egitim sehri Gaziantep spor sehri Gaziantep dedik. Bunun için tesisler ve kitap destekleri yaptik” dedi.



“Biz kültür ve sanatta da zirveye dogru gidecegiz”

Artik kültür ve sanatin yükselis döneminde oldugunu anlatan Sahin, “Biz kültür ve sanatta da zirveye dogru gidecegiz. Özel koleksiyonlari içerisine koydugumuz, bu sehrin bütün kültür sanat insanlarinin isminin yasadigi bir kültür sanat parki yapmak istiyorum. Bu parkta çocuklar bütün sanat insanlarimizi ögrenecek. Artik bizim insanlarimiza ölmeden önce vefa göstermemiz gerekiyor. Yasarken yapmamiz lazim. Unutmuyor ve unutturmuyoruz” ifadelerini kullandi.

“Kültür sanat insanlarimizin da isminin yasatilmasi çok önemli”

Gaziantep Valisi Davut Gül ise sehrin sanayi, ticarette oldugu gibi Türkiye’nin kültür ve sanatinda da göz bebegi olacagini ifade ederek, “Kültür sanat insanlarimizin da isminin yasatilmasi çok önemli. Gaziantep’te 1980’li yillardan önce birçok sosyal aktivite yapiliyordu. Bugün o günlere göre tesislesme konusunda çok yol kat ettik. Çok güzel sinema, konferans salonlari, kütüphane, kültür merkezimiz var. Sadece hayat yemek içmeden ibaret degil. Kültür ve sanatla beraber sehrin gelismesi lazim” diye konustu.

Törene Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, protokol üyeleri, sanatçilarin aile ve dostlariyla mahalle sakinleri katildi.

Kaynak: İHA