Baskan Akman'dan Depremin Yil Dönümü Mesaji

Van’in Tusba Belediye Baskani Salih Akman, depremin 11. yil dönümü dolayisiyla bir mesaj yayimladi.

Baskan Akman'dan Depremin Yil Dönümü Mesaji
23 Ekim ve 9 Kasim 2011 tarihlerinden meydana gelen ve 644 kisinin yasamini yitirdigi, binlerce kisinin yaralanmasina yol açan Van depremlerinin yil dönümü dolayisiyla bir mesaj yayimlayan Baskan Akman, toplum olarak Van’in deprem kusagi üzerinde oldugu gerçeginin hiçbir zaman unutulmamasi gerektigini söyledi.

Baskan Akman, “Bu gerçekle hareketle yasal mevzuatlara ve tedbirlere uymak, toplumumuzun önümüzdeki süreçteki depremlerle birlikte sorunsuz yasamasi açisindan hayati önem tasimaktadir” dedi.

Yasanan depremin ardindan ‘Devlet ve millet’ isbirligiyle bütün zor ve acili günlerde oldugu gibi birlik ve beraberlik içerisinde depremin yaralarinin çok kisa bir sürede sarildigini belirten Baskan Akman, vatandaslarin barinma sorununun giderilmesi için bir yil içerisinde 30 bin civarinda konut ve bunun yaninda is yerleri yapildigini söyledi.

Baskan Akman, “Devlet eliyle Van’da altyapidan, üst yapiya, egitimden sagliga, sosyal hizmetlerden, spor ve kültür hizmetlerine kadar her konuda önemli gelismeler kaydetmis, halen de birçok proje ve yatirimlar sürmektedir. Önümüzdeki yillarda da yapilacak yeni yatirimlarla Van çok daha gelismis bir sehir haline gelecektir” ifadelerini kullandi.

Ülkemizin ve özellikle bölgemizin deprem riski altinda oldugunu dile getiren Baskan Akman, “Bu gerçegi göz ardi etmeden sehirlesmek, yapilasmak ve yasamak zorundayiz. Depremler her zaman olacaktir. Önemli olan bu depremlerde can kaybinin olmamasidir. Bu duygu ve düsüncelerle 23 Ekim ve 9 Kasim 2011’de yasanan depremlerinin yil dönümünde, böyle bir acinin ilimizde ve ülkemizde bir daha yasanmamasini temenni ediyor, depremde hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, ailelerine bassagligi ve sabirlar diliyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA