Akrabalari Kiralik Hirsizla 3 Milyonluk Altin Ve Parasini Çaldilar

TEKIRDAG – Tekirdag’in Malkara ilçesinde akrabalari, misafir ettikleri kadinin evine kiralik hirsiz gönderip 3 milyon degerindeki altin ve paralari çaldirdi. Hirsizlari yakalayan polis, çalinan altin ve paralari sahibine teslim etti.

Akrabalari Kiralik Hirsizla 3 Milyonluk Altin Ve Parasini Çaldilar
Edinilen bilgiye göre, Malkara ilçesinde yaklasik 20 gün önce meydana gelen olayda R.B. (56) isimli kadinin evinde 3 milyon degerinde ziynet ve para oldugunu ögrenen akrabasi M.Ç., altin ve paralari çalmak için ilçede N.A. ve E.Y. ile plan yapti. M.Ç., planlarina E.Y.’nin Diyarbakir’dan tanidigi ‘Bezo’ lakapli L.Ç.’yi de dahil etti. M.Ç. akrabasi olan kadini misafirlik bahanesi ile eve davet ederken, kiraladiklari ‘Bezo’ lakapli L.Ç. ise eve girerek 3 milyon degerindeki altin ve paralari çaldi. M.Ç. hirsizlik olayindan sonra R.B.’yi evine gönderirken, süpheliler kayiplara karisti. O gece evine dönen R.B., ziynet esyalari ve paralarin yerinde olmadigini fark edince altinlarin bir kisminin sahibi olan kizi E.G.’ye haber verdi. Kisa sürede ilçeye gelen E.G., annesi R.B. ile polise giderek sikayette bulundu. Malkara Cumhuriyet Bassavciliginin talimatlari dogrultusunda Asayis Sube Müdürlügü Hirsizlik ve Yankesicilik Büro Amirligi ve Malkara Ilçe Emniyet Müdürlügü ekiplerince yapilan kamera, saha ve istihbari çalismalar neticesinde hirsizlik olayinin 20 gün önce planlandigi, müstekilerin misafir olarak gittigi akrabalari tarafindan oyalandigi, hirsizlik olayinin bu sirada gerçeklestigi tespit edildi.

Altin ve paranin tamami bulunup sahibine teslim edildi

Yapilan teknik ve fiziki takip sonucu hirsizlik olayini M.Ç., E.Y., L.Ç. ve N.A. (42) isimli sahislarin gerçeklestirdigi belirlendi. E.Y. ve L.Ç. isimli sahislar Istanbul’da, M.Ç. ve N.A. ise Malkara ilçesinde düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltina alindi. Yapilan ilk sorgu ve arastirmalarda eve girip altinlari almasi için Diyarbakir’dan çagrilan L.Ç.’nin 50’ye yakin suç kaydi oldugu ortaya çikti. Çalinan yaklasik 3 milyon TL degerinde bilezik, resat altin, yüzük, kolye, zincir, küpe ve nakit paranin tamami ele geçirilerek sahiplerine teslim edildi. 4 süpheli ise, sorgularinin ardindan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandi.

“Ne biz uyuduk ne de polis ekipleri uyudu”

Tekirdag polisine defalarca tesekkür eden E.G., gazetecilere yaptigi açiklamada, “Ne biz uyuduk ne de polis ekipleri uyudu. Benim 25 senelik, annemin ise 50 senelik birikimi. Helal yoldan, temizlik yaparak kazandik o paralari. Bize pusu kurdular, tuzak kurdular. Allah razi olsun ortaya çikardilar. Tesekkür ediyoruz. Çok sag olun” dedi.

Kaynak: İHA