Tuzla'da 'Yaslilar Festivali' Renkli Görüntüler Olusturdu

Tuzla Belediyesi tarafindan Dünya Yaslilar Günü nedeniyle 65 yas üstü büyüklerin hayata karismalari, kendilerini yalniz hissetmemeleri için “Yaslilar Festivali” programi düzenlendi. Festivalde yaslilar, düzenlenen etkinliklerle doyasiya eglenirken o anlar renkli görüntüler olusturdu.

Tuzla'da 'Yaslilar Festivali' Renkli Görüntüler Olusturdu
Tuzla Belediyesi tarafindan Dünya Yaslilar Günü etkinlikleri çerçevesinde Yaslilar Merkezi’nde 65 yas üstü büyüklerin hayata karismalari, sosyal yasamda kendilerine yer bulmalari ve yalniz hissetmemeleri için ‘Yaslilar Festivali’ programi düzenlendi.

Programa; Tuzla Kaymakami Ali Akça, Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici ve esi Dr. Fatma Yazici katildi.

Programda, 65 yas üstü büyüklerin bilgi yarismasindaki kiyasiya mücadelesi renkli görüntülere sahne olurken ’O Ses Büyükler’ Yarismasiyla da 65 yas üstü büyükler sevilen sarkilari seslendirdi. Düzenlenen birbirinden güzel etkinliklerle 65 yas üstü büyükler keyifli vakit geçirdi. Öte yandan program sonunda tüm yaslilar Dr. Sadi Yazici öncülügünde pasta kesti.

“Yaslilarimizla beraber burada siirler, sarkilar söylendi”

Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici, “Bugün bin 100 tane kayitli olan büyüklerimizle beraber Yaslilar Merkezimizde yilin 365 günü her zaman etkinlik yapiyorduk ama yaslilar günü nedeniyle de bugün bir ‘yaslilar festivali’ yapmaya karar verdik. Ve katilan yaslilarimizla beraber burada siirler, sarkilar söylendi, bilgi yarismasi yapildi. Güzel tiyatrolar sergilendi. Gösterilerle beraber de devam ediyor. Evimizdeki yaslilarimizla bizim burada çocuklarimizi, gençlerimizi onlarla birlikte bulusturduk. Bizim gelecege yönelik adimlarimizi daha emin ve atalarimizdan aldigimiz bilgilerle gelecege daha emin çizmek istiyoruz. Ben onlara tesekkür ediyorum. Iyi ki varlar. Yaslilarimizla beraber uzun yillardir birlikteyiz. Buradaki hobi alanlarinda diger alanlarda akranlariyla beraber bulusabiliyorlar. Evlerinden aliyoruz, buraya getiriyoruz. Burada kendi etkinliklerini yaptiktan sonra tekrar evlerine birakiyoruz" dedi.



“Çok güzel renkli görüntüler vardi”

Tuzla Belediye Baskani Yazici’nin esi Dr. Fatma Yazici, “Bugün bir arada olmaktan çok mutluyuz. Çok güzel renkli görüntüler vardi. Ama biz onlarla senenin 365 günü bir aradayiz. Evlerine gidiyoruz, ziyaretler yapiyoruz. Onlari dinliyoruz. Bazen onlari sadece dinlemek bile büyük bir mutluluk bizim için de onlar için de. Yani kapisinin çalinmasini bekleyen yaslilarimiz var. Evlerine temizlige ya da baska ihtiyaçlarini gidermeye gidiyoruz.“ diye konustu.



“Burasi yaslilar merkezi degil, yaslilar mutlulugu”

Programa katilan Fahriye Sahin isimli bir vatandas ise, “Burada bizim ile çok ilgileniyorlar. Burasi yaslilar merkezi degil, yaslilar mutlulugu. Allah razi olsun devletimizden de, buradaki baskanlarimizdan, çalisanlardan, hepsinden Allah razi olsun. Evde sikiliyorduk. Haftada bir gün geliyoruz. Çok güzel, etkinlikler var“ dedi.

Kaynak: İHA