Kiliç Açiklamasi 'Bafra Tarihine Isik Tutacagiz'

"Tarihi, Kültürel ve Sosyal Yönleriyle Bafra" sempozyumunun basin lansmaninda konusan Bafra Belediye Baskani Hamit Kiliç, sempozyumda Bafra tarihine isik tutacaklarini söyledi.

Kiliç Açiklamasi 'Bafra Tarihine Isik Tutacagiz'
Bafra Belediyesinin öncülügünde 3-6 Kasim tarihinde gerçeklesecek olan Tarihi, Kültürel ve Sosyal Yönleriyle Bafra sempozyumun basin tanitim toplantisi Bafra Ögretmenevi konferans salonunda gerçeklesti.

Basin toplantisinin açilis konusmasini gerçeklestiren Bafra Belediye Baskani ve Sempozyum Onur Kurulu Üyesi Hamit Kiliç, “Bafra’nin milattan önce baslayarak Bafra’nin tarihini, kültürünü sosyal yapisini 3-6 Kasim tarihleri arasinda Baframizda gerçeklestirecegiz. Sempozyumun ardindan Bafra Belediyesi olarak bir yayinevi ile anlasarak kitap haline getirecegiz. Baframizin bilmedigimiz belki daha önce duymadigimiz yönlerini, ferdi arastirma ile elde edemeyecegiz pek çok konuyu akademisyenlerimiz ciddi arsiv arastirmalari ile ögrenmis olacagiz. Ben sahsen böyle bir eserin ortaya çikacak olmasindan heyecan duyuyorum. Prof. Dr. Osman Köse hocamizin koordinatörlügünde 100’e yakin akademisyenin de konusmaci olarak gelecegi sempozyumunda milattan önce baslayip bugüne kadar tarihimize isik tutacagiz” dedi.

Sempozyum Düzenleme Kurulu Baskani Ögretim üyesi Prof. Dr. Osman Köse ise daha önce de bu gibi çalismalar yapildigini ve Türkiye’de ki diger üniversitelere degerler yüklediklerini ifade ederek, “Diger yaptigimiz eserler gibi Bafra’ya da böyle bir eser yapmak istedik. Çünkü Bafra çok eski bir tarihe dayaniyor. Daha ilk çaglardan buyana Bafra’da hayat oldugunu biliyoruz. Kizilirmak geçmiste buraya ticari anlamda çok seyler katti. Bu sempozyum Bafra’ya isik tutacaktir, sempozyum sonunda ortaya çikacak eser Bafra için ciddi manada bir kaynak olacaktir” diye konustu.

Toplantiya ayrica Bafra Belediye Baskan Yardimcisi Saban Hüryasar, ve basin mensuplari katildi.

Kaynak: İHA