Bakan Mus Açiklamasi 'Enflasyon Bütün Dünyada Ortak Bir Sorun'

Ticaret Bakani Mehmet Mus, “Enflasyon bütün dünyada ortak bir sorun. Dolayisiyla enflasyon bizim de gündemimizde. Mücadele ettigimiz önemli konulardan bir tanesi. Enflasyon mücadele ettigimiz bir alan ama onun disindaki bütün verilerde Türkiye mukayese olarak çok daha iyi durumda. Ülkenin gelecegi aydinlik ve parlak” dedi.

Bakan Mus Açiklamasi 'Enflasyon Bütün Dünyada Ortak Bir Sorun'


Bakan Mus, AK Parti Genel Merkez Teskilat Baskanligi öncülügünde AK Parti Osmaniye Il Baskanligi tarafindan organize edilen ’2023’e Dogru Sehir Bulusmalari’ programi çerçevesinde Ticaret ve Sanayi Odasi Toplanti Salonu’nda düzenlenen bulusmaya katildi.

Yükselen enerji fiyatlarina deginen Bakan Mus, enerji fiyatlarindaki yükselislerin bütün ülkeleri olumsuz etkiledigini söyledi.

“Enerji fiyatlari böyle sürecek diye bir durum söz konusu degil” diyen Mus konusmasina söyle devam etti:

“Enerji fiyatlarindaki bu yükselisler bütün ülkeleri maalesef çok olumsuz etkiliyor. Önemli belirsizliklerden bir tanesi de gelecekle alakali dünyada bu isin nereye gidecegiyle alakali belirsizlik aslinda. En çok da dünyadaki tahminleri zorluyor. Tahminen zorlandigi zaman da ona göre planlamalar maalesef olumsuz etkilenebiliyor. Simdi Türkiye bu sartlar altinda yilin ilk yarisinda yüzde 7,5 civarinda bir büyüme gerçeklestirdi. Bu önemli bir basaridir. Dolayisiyla Türkiye’nin makro rakamlarina baktiginiz zaman bu rakamlarda sagliklidir aslinda bir problemi yoktur. Enflasyon bütün dünyada ortak bir sorun. Dolayisiyla enflasyon bizim de gündemimizde. Mücadele ettigimiz önemli konulardan bir tanesi. Enflasyon mücadele ettigimiz bir alan ama onun disindaki bütün verilerde aslinda Türkiye mukayese olarak çok daha iyi durumda. Bunun sunun için söylüyorum. Ülkenin gelecegi aydinlik bir ülke. Parlak bir ülke. Rakamlari saglikli bir ülke. Dolayisiyla bu emtia fiyatlari nihayet bu enerji fiyatlari böyle sürecek diye bir durum söz konusu degil. Çünkü bu rakamlar dünyada hiçbir dönemde görülmedi. 1970’li yillarda bir petrol krizi olmustu. O dönemde böyle ciddi sert yükselisler olmustu. Onun haricinde dünyada böyle bir tecrübe yasanmadi. Dolayisiyla bunlarin normallesmesini biz de bekliyoruz. Bu normallesmeyle beraber hem enflasyonda hem de bu fiyatlardaki dengesizliklerde bir normallesme saglanacaktir diye düsünüyorum. Burada hükümetin de aldigi çesitli tedbirler var. Onlarin neticesini süreç içerisinde hep birlikte görmüs olacagiz.”

Konusmalarinin ardindan AK Parti’ye katilan vatandaslarin rozetleri Mus ile diger protokol üyeleri tarafindan takildi. Programin devaminda Bakan Mus ve beraberindeki protokol üyeleri Osmaniye Valiligi ile Osmaniye Belediyesi’ni ziyaret etti.
Kaynak: İHA