'Tarladan Sofraya' Tarim Egitimi Maratonu

Yasar Üniversitesinin, Avrupa Birliginin Erasmus+ Programi ile desteklenen, tarladan sofraya kadar tüm tarim-gida zincirini en iyi hale getirmek amaciyla hazirlanan egitim projesi “AgTech7: Tarladan Sofraya Tarim ve Gida Teknolojileri Egitimi için Tarim-Gida Isletmeleri, Akademi ve Yatirim Melekleri Bilgi Müttefikligi Projesi”nin 7 haftalik egitim maratonu tamamlandi.

'Tarladan Sofraya' Tarim Egitimi Maratonu
Yasar Üniversitesi Tarim Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesinin düzenledigi proje çerçevesinde çevrim içi olarak gerçeklesen egitim maratonunda, tarim teknolojileri gündemindeki 7 farkli konu, çesitli Avrupa ülkelerinden uzmanlar tarafindan tartisildi. 7 hafta süren egitimlere Türkiye, Hollanda, Sirbistan, Belçika, Yunanistan, ABD ve Hindistan basta olmak üzere birçok ülkeden 300’ün üzerinde katilimci katildi.

Egitimlere yönetim bilimleri, ziraat bilimleri ve mühendislik ögrencilerinin yani sira tarim-gida sektörü çalisanlari, yatirim melekleri ve kamu kurum ve kuruluslari çalisanlari yogun ilgi gösterdi. Tarim teknolojileri gündemindeki teknik konulardan gida tarim sisteminin isleyisi ve sürdürebilirlige kadar birçok alanda farkindalik saglanan egitimde, gelecekte ezber bozacak girisimci adaylari için yol gösterici uygulamali bilgiler de sunuldu. Proje ile tarim teknolojilerine dair kuramsal ve uygulamali bilgileri harmanlayan, es zamansiz takip edilebilecek 7 ayri egitim modülü gelistirildi. Bu egitim modülleri daha önce verilen egitim kayitlarinin da yer aldigi e-ögrenme platformu AgTech7 Sanal Ögrenme Platformu (AgTech7 Virtual Learning Environment) https://www.agtech7.uns.ac.rs/ üzerinden erisime açildi.

Yapay zekadan girisimcilige 7 modül

Arastirma ve Yenilikçilikten Sorumlu Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Levent Kandiller, “Proje boyunca gelistirilen egitim modülleri, dogrudan tarim bilimleri ve teknolojileri fakültesi programlarinin müfredatina da katki koydu. Çiftlik yönetimi bilgi sistemleri için veri analitigi, tarim-gida deger zinciri için teknoloji uygulamalari, tarim finansmaninda ve sigorta faaliyetlerinde tarim-gidaya özel yenilikçi uygulamalar, nesnelerin interneti ve uydu sistemlerini kullanarak kaynaklarin verimliligi ve rekolte artirma yöntemleri, tarim gida tedarik zinciri yönetimi optimizasyonunda yapay zeka uygulamalari, tüketiciye özgü yeni pazarlama teknikleri gelistirme, çevik tarim-gida girisimciligi konusunda katilimcilara islerini hizli gelistirme teknikleri egitimleri yer aldi” diye konustu.



Testleri tamamlayanlar basari sertifikasi kazaniyor

AgTech7 projesi çerçevesinde tasarlanan her bir ders, ögrencilerin konu hakkinda ögrendiklerini kendi kendilerine sinayabilecekleri testler ile tamamlaniyor. Internet sitesi üzerinden bir dersin testlerini basari ile tamamlayan ögrenciler ‘AgTech7 Basari Sertifikasi’ almaya hak kazaniyor. Ögrenciler her bir ders için ayri bir basari sertifikasi alabiliyor. Bunun yaninda tüm dersleri basari ile tamamlayan ögrenciler, ‘AgTech7 Basari ve Bitirme Sertifikasi’ alabiliyor.
Kaynak: İHA