Bakan Akar Açiklamasi 'Uçak Da Tank Da Yapacagiz'

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, “Ülkemizin güvenligi, bekasi, refahi bakimindan ordumuzun olmazsa olmazlarini yerli ve milli olarak karsilamak zorundayiz. Bu bir lüks veya tercih degil bir zorunluluk. Gelecegimiz, bekamiz bakimindan bunu yapmak zorundayiz, insallah bunu da yapacagiz” dedi.

Bakan Akar Açiklamasi 'Uçak Da Tank Da Yapacagiz'
Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, “Gençlerle Tarihin Izinde” programi çerçevesinde Edirne Balkan Tarihi Müzesi’nde gençlerle bir araya geldi. Gençlerin sorularini yanitlayan ve onlara tavsiyelerde bulunan Akar, savunma ve güvenlik konularinda da degerlendirmelerde bulundu.

Güvenlik ortaminin yeniden sekillendigi, güç dengelerinin, aktörlerin ve rollerin sürekli degistigi bir dönemden geçildigine dikkati çeken Akar, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in liderligindeki Türkiye’nin etki ve ilgi alaninin her geçen gün genisledigini vurguladi. Türkiye’nin tüm gelismeleri yakindan takip ettigini, köklü tarihi, dinamik nüfusu, her geçen gün büyüyen ekonomisi ve güçlü ordusuyla bölgesinde ve dünyada etkin ve proaktif politikalar ortaya koydugunu ifade eden Akar, savunma sanayii alanindaki gelismelere de degindi. Cumhurbaskani Erdogan’in tesviki ve liderliginde savunma sanayide yerlilik ve millilik oraninin yüzde 80’lere ulastigini dile getiren Bakan Akar, “Yerli ve milli savunma sanayide cin siseden çikti. Eskiden parasini verip alamadigimiz seyleri simdi biz üretiyoruz” diye konustu.



“Uçak da tank da yapacagiz”

Yerli ve milli olarak tüm hafif silahlari, helikopterleri, obüsleri, IHA/SIHA/TIHA’lari gemileri yaptiklarini vurgulayan Akar, “Bunlari dost ve kardes ülkelere ihraç da ediyoruz. Bu noktaya geldik. Bu seviyeyi daha da ileri götürmemiz gerekiyor. Geriye ne kaldi, Uçak kaldi, tank kaldi. Uçak da tank da yapacagiz. Çok sükür bunun için isçimiz de altyapimiz da mühendisimiz de var. Bir tarafta vakif sirketleri, üniversiteler diger tarafta özel sirketler, kamu bunlar tek yumruk olarak çalisiyor. Ülkemizin güvenligi, bekasi, refahi bakimindan ordumuzun olmazsa olmazlarini yerli ve milli olarak karsilamak zorundayiz. Bu bir lüks veya tercih degil bir zorunluluk. Gelecegimiz, bekamiz bakimindan bunu yapmak zorundayiz, insallah bunu da yapacagiz” ifadelerini kullandi.

Programinda sonunda gençlerle fotograf çektiren Bakan Akar, Edirne Balkan Tarihi Müzesi’ndeki program öncesinde AK Parti ve MHP Il Baskanliklarini da ziyaret etti.
Kaynak: İHA