4. Kattan Düserek Hayatini Kaybeden Sevcan Demir Davasinda Karar

Esenyurt’ta 4. kattan düserek hayatini kaybeden Sevcan Demir’in erkek arkadasi Kenan Danis’in yargilandigi davada karara baglandi. Müebbet hapis cezasiyla cezalandirilmasi istenen sanik Kenan Danis beraat etti.

4. Kattan Düserek Hayatini Kaybeden Sevcan Demir Davasinda Karar
Esenyurt’ta 9 Mart 2021’de Sevcan Demir 4. kattan düserek hayatini kaybetmisti. Olaya iliskin Demir’in erkek arkadasi Kenan Danis tutuklanarak cezaevine gönderilmisti. Bakirköy 7. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya tutuklu sanik Kenan Danis SEGBIS araciligi ile baglandi. Durusmada Sevcan Demir’in annesi ve kardesleri ile taraf avukatlari hazir bulundu. Cumhuriyet savcisi bir önceki celse verdigi mütalaada sanik Kenan Danis hakkinda “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasi ile cezalandirilmasini talep etti.

“Aklima kötü bir sey yapacagi gelmedi”

Savunma yapan sanik Kenan Danis, "Evden ayrildiktan sonra Sevcan’in kuzeni Yesim’in mesaj atarak ‘Bu kiz kendine alkol alacak. Kendine bir sey yapabilir’ demesinin üzerine eve tekrar geldigini söyledi.

Kenan Danis savunmasinin devaminda, “Benim aklima bir sey yapacagi gelmedi. 3 dakika geçti geçmedi ses gelmeyince ben odanin kapisini açtim. Içerde kimse yoktu. Balkonun kapisi zaten az açiliyordu. Kapi açikti. Balkondan asagi dogru baktim kendisi yerde kanlar içinde yatiyordu. Hizlica asagi indim. Dili bogazina kaçmasin diye müdahale ettim. Atili suçlamayi kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

Kararini açiklayan mahkeme heyeti sanik Kenan Danis’in üzerine atili “kasten öldürme” suçundan yeterli delil olmadigi, sanigin suçu islediginin sabit olmamasi nedeniyle beraatine ve tahliyesine karar verdi.

Mahkeme heyetinin kararina tepki gösteren Sevcan Demir’in ailesi Bakirköy Adalet Sarayi önünde açiklama yapti.

“Yeter artik Sevcanlar ölmesin”

Sevcan Demir’in annesi Seyran Tosun yaptigi açiklamada, “Kizim beni bir gün önce aradi ‘anne Kenan beni öldürecegini söyledi’ dedi.

Bu nasil bir kanun. Yeter artik Sevcanlar ölmesin. Duyun sesimi. Bu adam ‘öldü, basinda bekliyorum’ dedi.

Bu nasil adalet. 3 tane hakim degisti. Ben bu adamin tekrar yakalanip agirlastirilmis müebbet almasini istiyorum. Benim kizim bir kez daha öldürüldü bu kararla, benim geride bes tane evladim var hepimiz öldük” dedi.



“Karari kabul etmiyoruz, beraat karari çok agir bir karardir”

Sevcan Demir’in agabeyi Coskun Demir, “Bu sahis kardesimi bilerek ve isteyerek katletmistir. Katil, sen o çocuklarini buraya göndermezsen biraz sonra bu çocugunun ölüsünü öpeceksin diyor kardesim için ve arkasindan bu eylemi gerçeklestiriyor. Maalesef bugün hiç istemedigimiz arzu etmedigimiz çok yanlis bir karar verilmistir. Karari kabul etmiyoruz, beraat karari çok agir bir karardir” diye konustu.

Ailenin avukati Burhan Sinar, “Karar karsi istinaf kanun basvuracagiz. Yargilama sürecinde zaten bütün delilerimizi ortaya sunduk. Sanik tasarlayarak canice hisle maktulü öldürmüstür ve intihar süsü vermistir” dedi.



Iddianame

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede Kenan Danis’in ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapisle cezalandirilmasi talep edilmisti. Öte yandan Kenan Danis ilk durusmada Sevcan Demir’i öldürmedigini savunmustu.
Kaynak: İHA