Sedefnur Çaglar'in Sir Düsüsüne Iliskin Davada Ilk Durusma Görüldü

Kocaeli’de üniversite ögrencisi Sedefnur Çaglar’in polis memuru sevgilisiyle tartistiktan sonra süpheli bir sekilde 7. kattan düserek agir yaralanmasina iliskin davanin ilk durusmasi görüldü. Tutuklu yargilanan sanik Ahmet A. suçlamalari kabul etmeyerek, "Sedefnur telefonda baska kadinlarla olan mesajlasmalarimi görmüs, hesap sordu. Ben duvara yaslanarak oturdum. Mesajlari okumaya devam etti. Gögsüme ve omzuma vurarak ’Nasil yaparsin?’ dedi. Kendisi balkona dogru yöneldi. Ben telefonu alip disari atacak sandim. Sedefnur ayagini korkulugun üstüne koyarak atladi. Her sey bir anda oldu" dedi. Sedefnur’un avukati ise genç kizin yürüyemedigini, yatalak oldugunu ancak konusabildigini ifade etti.

Sedefnur Çaglar'in Sir Düsüsüne Iliskin Davada Ilk Durusma Görüldü
9 Ocak tarihinde saat 06.30 siralarinda Körfez ilçesinde bulunan bir sitenin 7. katinda meydana gelen olayda, Kocaeli Üniversitesi Mimarlik Fakültesi son sinif ögrencisi Sedefnur Çaglar (23) polis memuru sevgilisi Ahmet A. ve Elif S. ile birlikte polis memuru Orhun Ç.’nin evine gitti. Burada gençler bir süre vakit geçirdi. Iddiaya göre sabah erken saatlerde Sedefnur ile Ahmet A. arasinda tartisma çikti. Bu sirada Sedefnur Çaglar süpheli bir sekilde 7. kattaki dairenin balkonundan düstü. Agir yaralanan Çaglar, yogun bakimda tedavi altina alindi. Olayin ardindan harekete geçen polis ekipleri, evde bulunan polis memurlari Ahmet A. ile Orhun Ç.’yi ve Elif S. isimli genç kizi gözaltina aldi. Ifadeleri alinan sahislardan Ahmet A. tutuklanirken, diger iki sahis ise serbest birakildi. Bu süreçte 2 polis memuru da açiga alindi. Yaklasik 1 ay boyunca hastanede yogun bakimda tedavi gören Sedefnur, ailesinin istegiyle memleketi Sivas’a götürüldü. Sivas’taki evinde tedavisine devam edilen Sedefnur’un saglik sorunlari sebebiyle 285 gün boyunca ifadesi alinamadi. Olaya iliskin hazirlanan iddianamede, Ahmet A.’nin ifadesinde çeliskiler oldugu, olay günü alkollü oldugu ve kaninda uyusturucu tespit edildigi belirtildi.

"Sedefnur komaya girene kadar alkol içiyordu"

Ahmet A.’nin Kocaeli 1. Agir Ceza Mahkemesinde yargilanmasina baslandi. Salonda sanik Ahmet A., taniklar Orhun Ç., Elif S., taraf avukatlari hazir bulunurken, Sedefnur Çaglar’in ise konusamamasi ve evinden ayrilamamasi sebebiyle beyaninin alinamadigi ve durusmaya katilamadigi dile getirildi.

Sedefnur Çaglar’a ait günlügün ise mahkeme heyetine teslim edildigi belirtildi.

Olay gününü anlatan sanik Ahmet A., "2018 yilindan beri Kocaeli’de polis memuru olarak çalisiyorum. Sedefnur’la 2019 yilinda sevgili olduk. Kendisi bazen neseli, bazen de durgundu. Sedefnur iki defa intihar girisiminde bulundu. Biri benim evimde oldu. Bir keresinde Sedefnur’u tuvalette elinde tiras biçagi ile baygin halde buldum. Neden yaptigini sordugumda ailevi problemleri oldugunu söyledi.

Intihar etmek istedigini ancak bayildigi için bunu gerçeklestiremedigini söyledi.

Daha sonra arkadasiyla onunla konusarak bunu yapmamasi gerektigini söyledik. Sedefnur komaya girene kadar alkol içiyordu. Bir keresinde onu balkonda gördüm ve kendime dogru çektim. Kendinde degildi, gözleri de kapaliydi. Sabaha kadar basinda bekledim. 2 dakika geç kalsaydim neler olabilecegini, ailesine nasil hesap verecegimi söyledim ve ayrildik" dedi.



"Sedefnur parasiz kalinca kripto para borsasina girmeye basladi"

Intihar girisimi sebebiyle ayrildiklarini ve 4 ay boyunca konusmadiklarini söyleyen Ahmet A., "Bir süre sora Sedefnur beni arayarak ailevi sorunlarini ve derslerini düzeltecegini söyledi.

Ben de onu sevdigim için baristim. Gerçekten dedigi gibi oldu, güzel bir iliskimiz oldu. Ben onun ablasi ve enistesiyle tanistim, o benim annemle tanisti. Sedefnur’un annesinin, kizinin benimle evlenmesine onay vermedigini ögrendim. Bunun sebebinin ise benim özel harekat polisi olmamla alakali oldugunu ögrendim. Sedefnur’un babasi hastanede yatinca parasiz kaldi. Sedefnur parasiz kalinca kripto para borsasina girmeye basladi.

Kendi evinin kirasini bile oraya ödeyerek kaybetti. Onunla tartisarak neden sorumsuzca davrandigini sordum. Ben de kriptoya girdim ama yatirim amaçli girdim, yüklü miktarda yatirmadim. Sedefnur’a tüyo da verdim bu konuda" ifadelerini kullandi.

"Baska kadinlarla olan mesajlasmalarimi görmüs"

Ahmet A., savunmasina söyle devam etti:

"Ben arkadasim Orhun Ç. ile otururken Sedefnur bana, ’Parasizliktan biktim’ diye mesaj atti. Orhun’un sevgilisi Elif ile tanissin kaynassin diye beraber bulustuk. Beraber disarda yemek yedik, sonra hep beraber eve gittik. Ben alkolün etkisiyle uyuyakalmisim. Sedefnur hatirlamadigim bir saatte beni sarsarak uyandirdi, yastik atti. Sedefnur telefonda baska kadinlarla olan mesajlasmalarimi görmüs, hesap sordu. Ben duvara yaslanarak oturdum. Mesajlari okumaya devam etti. Gögsüme ve omzuma vurarak ’Nasil yaparsin?’ dedi.

Hakli oldugu için bir sey demedim. Sinirle telefonu balkona dogru atti. Telefon sanirim iç tarafa düstü. Kendisi balkona dogru yöneldi. Ben telefonu alip disari atacak sandim. Sedefnur ayagini korkulugun üstüne koyarak atladi. Her sey bir anda oldu. ’Sedef’ diye bagirdim. O esnada sitenin disinda devriye gezen ekipleri görerek onlara bagirdim, durdular. Mutfaga telefona kostum. Attigi telefon benim miydi degil miydi anlayamadim. Ayaklarimin bagi çözüldü çömeldim ve yeri yumrukladim. O esnada Elif’le Orhun sesimi duyup geldi. Iddia edildigi gibi ben kimseyi itmedim. Umarim en yakin zamanda Sedefnur iyilesir" dedi.



"Umarim tam anlamiyla sagligina kavusur"

"Gelecegim, isim, ailem mahvoldu" diyen Ahmet A., "O gece Sedefnur alkol kullandi, ben de kullandim. Uyusturucuyu birkaç gün önce kullanmistim, olay günü kullanmadim. Sedefnur’la evlenme fikri bizim ortak kararimizdi. Sedefnur’un kendini atacagi aklima gelmedi. Bilseydim izin verir miydim? Sedefnur’un düsünce öldügünü düsündüm. Umarim tam anlamiyla sagligina kavusur. Aile ile hiç görüsmedim bu süreçte. Basin mensuplari beni boy boy afis etti, haklarimi onlara helal etmiyorum. Bu durumun asil magduru ben ve ailemdir. Umarim Sedefnur eski sagligina kavusur" diye konustu.



"Ben Sedefnur’un çikip, ’Saka yaptik’ demesini bekliyordum"

Ahmet A.’yi 5 yildir tanidigini söyleyen Orhun Ç. ise, "O gece ikili arasinda herhangi bir tartisma yoktu. Genel kültürlü bir sohbetimiz vardi. Olay günü ilk önce Ahmet’le bulustuk, çay kahve içtik. Ilk önce Elif’i, sonra Sedefnur’u aldik. Disarida yemek yedik. Eve gittik, orada da vakit geçirdikten sonra ben uyudum. Ahmet’in feryatlariyla uyandim. Ahmet bana, ’Ambulansi ara, tutamadim yetisemedim’ dedi.

Ben Sedefnur’un çikip, ’Saka yaptik’ demesini bekliyordum. Balkondan asagiya bakinca inandim. Insan idrak edemiyor. Odaya geçerek Elif’e olanlari anlattim. Amirlerimi de aradim olayi anlattim. O gece ben bayagi sarhostum. Ahmet’te sizmisti. Sedef bir yudum dahi alkol almadi. Sedef bizden daha eglenceliydi, pozitifti ortamda" seklinde konustu.



"Ahmet ‘Nasil yaparsin?’ diye sayikliyordu"

Olay günü evde olan Elif S., "Sedefnur ve Ahmet’le olay gecesi tanistim. Orhun odaya geçip uyudu. Ahmet’te koltukta uyudu. Biz biraz Sedefnur’la konustuk, sonra ben de odaya geçerek uyudum. Daha sonra bagirma sesine Orhun’la uyandik. Tartisma sesini hiç duymadim. Ahmet ’Nasil yaparsin?’ diye sayikliyordu" ifadelerini kullandi.

"Sedefnur bana, ’Intihar etmek istesem bileklerimi kesmem, yüksekten atlarim’ demisti"

Olaya iliskin bildiklerini anlatan Sedefnur’un ev arkadasi Elifnur G., "Sedefle okulda tanistik. Ahmet ile arkadas grubu ile tanistik. En son ikilinin evlilik karari aldigini biliyorum. Sedefnur’un sinir krizleri çok fazla oluyordu. Maddi konuda Ahmet, Sedefnur’a yardimci oluyordu. Sedefnur’un günlügü vardi. Her firsatta hayati sevmedigini söylüyordu. Bir keresinde Sedefnur bana, ’Intihar etmek istesem bileklerimi kesmem yüksekten atlarim’ demisti. Maddi sikintisi vardi. Sedefnur bana, ’Ahmet’e çok sinirlendigimde günlügü küfür arsivi olarak kullaniyorum’ demisti" diye konustu.



"Sedefnur yürüyemiyor, yatalak ancak konusabilmektedir"

Sedefnur’un avukati Naim Uzun ise, "Sedefnur yürüyemiyor, yatalak ancak konusabilmektedir. Kendisi beyan verebilecek durumdadir. Beyaninin alinmasini talep ediyoruz. Taniklarimiz mevcuttur ve dinlenmelerini talep ediyoruz. Beyanlari kovusturmaya katki saglayacaktir. Sanigin tutukluluk halinin devamina ve cezalandirmasini istiyoruz" dedi.



"Sedefnur’un ölüm ve yasam arasinda gidip geldigini günlügü inceleyen psikiyatrist belirtmistir"

Sanik avukatlari ise savunmalarinda, "Sedefnur Çaglar toplam 80 defa hastaneye basvurmus ve bunlarin büyük çogunlugu psikiyatri bölümüyle alakalidir. Sedefnur’un ölüm ve yasam arasinda gidip geldigini günlügü inceleyen psikiyatrist belirtmistir" ifadelerini kullandi.

Mahkeme heyeti, sanigin tutukluluk halinin devamina, Sedefnur’un ifadesinin görüntü ve kayit sistemiyle uzman esliginde alinmasina karar vererek, durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA