Ögrencilerden Tarihi Kirk Merdiven Yürüyüsü

Aydin’in Bozdogan ilçesi sinirlarinda yer alan 2 bin 500 yillik oldugu tahmin edilen tarihi "Kirk Merdiven" ilk ziyaretçilerini agirladi. Bozdogan Kaymakamligi tarafindan düzenlenen geziye ADÜ Bozdogan MYO ögrencileri katildi.

Ögrencilerden Tarihi Kirk Merdiven Yürüyüsü


Bozdogan Kaymakamligi tarafindan düzenlenen, Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Akif Türkkal ve Bozdogan Meslek Yüksekokulu ögrencilerinin katildigi “Doga Yürüyüsü Etkinligi” bu kez Güre Mahallesi’nde bulunan doga harikasi 2 bin 500 yillik Malküpü Kirkmerdiven bölgesi ziyaret edildi. Bozdogan Kaymakami Mehmet Alperen Baskapan’in önderliginde Bozdogan Meslek Yüksekokulu’ndan 87 ögrenci ve akademik personelin katilimiyla gerçeklestirilen doga yürüyüsünde ögrenciler tarihi bölgenin güzelliklerini kesfetti ve zirveye tirmandi. Üç kilometrelik parkuru tamamlayan ögrenciler çok sayidaki doga harikasini da yerinde gözlemledi. Ögrenciler, Bozdogan’in sahip oldugu güzelliklerin herkes tarafindan deneyimlenmesi gerektigini ifade ederek memnuniyetlerini dile getirdi.

Kaymakamlik tarafindan yapilan açiklamada, bölgenin eko turizme kazandirilmasi amaciyla hazirlanan ön fizibilite çalismasi sonucunda, bölgede doga yürüyüsü, bisiklet yolu, motocross, oryantiring ve benzeri aktivitelerin gerçeklestirilebilecegi güzergahlarin belirlenmesi ile bölgede 2 bin 500 yillik tarihi kalintilarinin içinde kayaya oyulmus antik merdiven olan Malküpü Kirkmerdiven’in ilk ziyaretçilerini karsiladigi belirtildi.

Bozdogan MYO Ögrencisi Kemal Kaan Tetik, “Kayaliklari, dogal güzellikleri ve muhtesem dogasi ile çok güzel bir yer. Fakat tirmanmasi birazcik zor. Ama bu manzara için yorulmaya deger bir yer. Herkesin bu zevki tatmasi gerek” dedi.



Bozdogan MYO Müdür Yardimcisi Nurdanur Tavlan Soydan, yaptigi bilgilendirmede, “Projede buraya ilk kez bir gezi düzenledik. Bizden sonraki ziyaretçiler için kesfedilmeyi bekleyen muhtesem manzarali rotalar çizdik. Ögrencilerimizle de zirve tirmanisi yaptik. Ögrencilerimiz de burayi çok begendi. Herkesi davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA