Ögrenciler Vatandaslara Su Dagitti

Kirikkale’de ilkokul ögrencileri, vatandaslara su içmenin önemini anlatmak için pankartlarla yürüyüs yapti. Farkindalik için yapilan etkinlikte vatandaslara 3 bin sise su dagitildi.

Ögrenciler Vatandaslara Su Dagitti
Mustafa Necati Ilkokulu ögrencileri, ögretmenleri ve velileri tarafindan su tüketiminin önemini anlatmak için etkinlik düzenlendi.

Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen etkinlikte ögrenciler, "saglik için su", "sudan sebeple hasta olmayin", "su ile gelen hayat" yazili pankartlarla sloganlar atarak yürüyüs yapti. Yürüyüste ögrencilere veliler ve toplum destekli polisler de eslik etti. 4’üncüsü düzenlenen etkinlikte ögrenciler vatandaslara su dagitti.

Sinif ögretmeni Adem Can Arslan, su farkindalik etkinliklerini geleneksel hale getirdiklerini belirterek, "Su içme aliskanligini kazandirma etkinligi toplumumuzda çok az yapilan bir etkinlik oldugu için Halkimiza daha duyarli olsun diye projeyi hazirladik. SU biliyorsunuz hayattir. Susuz insan 3 gün kalabiliyor ama aç kalamiyor. Toplumumuzda su içme aliskanligi az oldugu için bunu halka anlatmak adina böyle bir proje hazirladik. 3 bin tane suyu halkimiza dagitacagiz" dedi.

Bu tür etkinliklerin vatandaslar için faydali oldugunu ifade eden Burhan Yaylak (70), "Hiç kimsenin aklina gelmeyen bir program. Gerçekten Kirikkale’de böyle bir düzenleme yapilmasi bizler için büyükler için oldukça faydali. Idrar yollarindan ameliyat olmus birisiyim ben. Doktorlarim bana da söyledi, ’suyu bol için’ dedi.

Gerçekten bu konuda sizler dikkat çekiyorsunuz. Allah razi olsun, ben tesekkür ediyorum" diye konustu.

Ilkokul ögrencisi Özlem Saçal (10), "Güzel bir etkinlik oldu. Insanlarin su içmesini sagladik. Suyun ne kadar önemli oldugunu anlattik. Vücudun yüzde 90’i su olduguna göre önemli bir sividir" ifadesini kullandi.

Suyun önemli oldugunu anlatan ilkokul ögrencisi Elif Aktas (10), böbreklerin yikanmasi için suyun bol tüketilmesi gerektigini söyledi.

Ilkokul ögrencisi Gülsüm Kapucu (9) ise, "Insanlar su içmezse ölebilirler. Hem de böbreklerimizi yikiyoruz, su çok önemli bir sey" dedi.

Kaynak: İHA