Kiracilarinin Yatili Misafiri Olmustu, Aylar Sonra Evine Kavustu

Izmir’in Çesme ilçesindeki Dalyan Mahallesi’nde bir ev satin alan Engin Alkan, çektigi ihtarnameye ragmen kiracilarin evi bosaltmamasi üzerine kiracilari ile birlikte yasamaya baslamis, hikayesi gündem olmustu. Kiracilarin eylül ayi sonunda evi bosaltmasi için noter taahhütnamesi alan Alkan, evine kavustu.

Kiracilarinin Yatili Misafiri Olmustu, Aylar Sonra Evine Kavustu
Sihhi tesisatçilik yapan Engin Alkan, geçtigimiz subat ayinda Izmir’in Buca ilçesindeki evini satarak Çesme’nin Dalyan Mahallesi’nde bir daire satin aldi. Satin aldigi evde kiraci olarak kalan restoran çalisanlarina evi bosaltmalari için ihtarname gönderen Alkan, kiracilarin evi bosaltmayi reddetmesi ve görüstügü avukatin da dava açilsa bile bir seneden önce evin bosaltilamayacagini söylemesi üzerine kiracilarla anlasma yoluna gitti. Kiracilarindan 20 bin lira ev kirasi ve eylül ayi sonunda evin bosaltilacagina dair noter taahhütnamesi alan Alkan, sokakta kalmamak için kiracilariyla birlikte yasamaya basladi.



"Nihayet evime kavustum"

Yasadigi durumu, "Kendi evimde, kiracilarimla birlikte kiraci gibi misafir gibi yasadim" diye anlatan Alkan, kiracilarin noter taahhütnamesine uyarak, 30 Eylül tarihinde evini bosalmalari üzerine rahatladi.

"Nihayet evime kavustum" diye konusan Alkan, "Geçtigimiz subat ayinda bu evi satin almistim. Kiraciya ihtarname çekmistim. Çikmak istemediler. Ben de yanlarina yerlesmeyi teklif ettim. Kiracilarla beraber 3 ay birlikte yasadik. Eylül ayinin 30’unda da evi tahliye ederek, bana teslim ettiler. Artik evime yerlestim. Badana, boya yaptirdim. Esyalarimi getirdim. Artik gönül rahatligiyla evimde oturuyorum. Evimde 1-2 isim kaldi. Onlari da bitirdikten sonra Izmir’de kalan esim ve oglum da gelecekler. Evimizde yasamaya devam edecegiz" diye konustu.

Kaynak: İHA