Kemal Sunal'in Hatiralari Göztepe'de Sergilenecek

3 Temmuz 2000’de hayatini kaybeden ünlü sanatçi Kemal Sunal’in hatiralari Göztepe’de açilacak olan müzede yer alacak. Film afisleri, film çekimlerinde kullanilan kameralar, kostüm ve Sunal’a ait kisisel esyalar müzede sevenleriyle bulusacak. Öte yandan müzenin insa edildigi alan havadan görüntülendi.

Kemal Sunal'in Hatiralari Göztepe'de Sergilenecek


Türk sinemasinin önemli isimlerinden olan ve 3 Temmuz 2000’de hayatini kaybeden sanatçi Kemal Sunal’in kisisel esyalari Göztepe Parki’nda açilacak olan müzede sergilenecek. Tam 82 filmde oynamis, oynadigi karakterlerle izleyicinin kalbinde genis yer edinmis, Yesilçam’in sevilen isimlerinden Kemal Sunal’in degerli esyalarindan olusacak olan ve ünlü sanatçinin esi Gül Sunal’in 22 yildir hayalini kurdugu Kemal Sunal Müzesi’ni IBB hayata geçirecek. Anadolu Park ve Bahçeler Müdürlügü olarak kullanilan binanin, Kemal Sunal Müzesi yapilmasi için tadilata alindigi belirtildi. Müzeye gelecek olan ziyaretçiler, sergileme kisminda Sunal’in film afisleri, film çekimlerinde kullanilan kameralar, kostüm ve kisisel esyalarini görebilme imkanina sahip olacak. Müzenin insa edildigi alan havadan dron ile görüntülendi.

"Böyle eski sanatçilari yeni nesillere hatirlatmak, aktarmak çok güzel"

Parkta yürüyüs yapan ve Kemal Sunal hayrani oldugunu söyleyen vatandas Nüket Acer, “Kemal Sunal çocuklugumuzda seyrettigimiz, filmlerinde duygu, düsünce veren, seyrederken düsündüren bir sanatçi. Çok ariyoruz Kemal Sunal’i. Eserlerini, kiyafetlerini, arabasini filmden ürünleri görmek çocuklarimiza da, büyüklerimize de o günleri hatirlatir. Bu tarz bir yerin açilmasi gayet iyi olur. Böyle eski sanatçilari yeni nesillere hatirlatmak, aktarmak çok güzel” ifadelerini kullandi.

Halime Sener, "Kemal Sunal’i biz taniyoruz ama çocuklarimiz tanimiyor. Müzenin açilmasi çocuklarimizin da tanimasi açisindan güzel bir fikir. Çocuklugumuz onun filmleriniz seyretmekle geçti. Filmleri çok gülerek seyrettigimi hatirliyorum" dedi.

Kaynak: İHA