Kargo Kutusundan Kaçak Nargile Tütünü, Plastik Varillerden Kaçak Akaryakit Çikti

Konya’da polis ekiplerinin yaptigi 2 ayri operasyonda, kargo kutusunda 25 kilo kaçak nargile tütünü, plastik varillerden de 7 bin 100 litre kaçak akaryakit ele geçirildi. Olayla ilgisi 2 süpheli gözaltina alindi.

Kargo Kutusundan Kaçak Nargile Tütünü, Plastik Varillerden Kaçak Akaryakit Çikti
Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Sube Müdürlügü ekipleri, haksiz kazancin ve devletin vergi kayiplarinin önlenmesine yönelik operasyonlarina hiz kesmeden devam ediyor. KOM ekipleri, yaptiklari 2 ayri operasyonla kaçakçilara göz açtirmamakta kararli oldugunu bir kez daha gösterdi. Polis ekipleri, merkez Karatay ilçesinde bir kargo subesinde süpheli bir koli oldugu ihbari üzerine harekete geçti. Kargo subesine gelen ekipler, söz konusu koliye el koyarken, kargoyu teslim almaya gelen süpheliyi de yakaladi. El konulan kargo kutusunun içinden ayri ayri paketlenmis halde toplamda 25 kilo gümrük kaçagi nargile tütünü çikti.

Öte yandan, KOM ekiplerinin yaptigi bir diger çalismada ise, merkez Selçuklu ilçesinde Sanayi Sitesi’nde bir çekicinin yakit deposuna kaçak akaryakit aktarildigi tespit edildi. Bir is yerinde park halinde olan ve üzerinde bin litrelik 4 adet plastik tank bulunan bir araçta ve yakit aktarimi yapilan çekicinin yakit deposunda yapilan aramada ise toplam 7 bin 100 litre kaçak akaryakit ele geçirildi. Her iki olayda yakalanan 2 süpheli sahis hakkinda adli islem baslatildi.
Kaynak: İHA