Basarili Ögrenciler Il Milli Egitim Müdürü Çay Ile Görüstü

Milli Egitim Bakanligi Din Ögretimi Genel Müdürlügünce düzenlenen Imam Hatip Okullari Basarili Örnekler Sergisi’nde Türkiye üçüncülügü kazanan ve 425 proje arasindan ilk 50 proje arasina girerek projelerini sergilemeye hak kazanan Mugla Imam Hatip Okullarinin basarili ögrencileri, danisman ögretmenleri ve idarecileri, Il Milli Egitim Müdürü Emre Çay’i ziyaret etti.

Basarili Ögrenciler Il Milli Egitim Müdürü Çay Ile Görüstü
Geçtigimiz günlerde Ankara’da düzenlenen Imam Hatip Okullari Basarili Örnekler Sergisi’nde “Sürdürülebilir Akilli Sehirler” projesi ile Türkiye 3’üncülügü elde eden Mugla Sehit Mehmet Çetin Anadolu Imam Hatip Lisesi takimi ödüllerini Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Bakan Yardimcisi Nazif Yilmaz, Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas ve Din Ögretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül’ün elinden aldi. Türkiye genelinde 425 proje arasindan seçilerek ilk 50’de yer alan “Sehrimin Kültürü” projesi ile Yatagan Anadolu Imam Hatip Ortaokulu ve “Birimiz Hepimiz, Hepimiz Gelecek Için” projesi ile Marmaris Anadolu Imam Hatip Lisesi takimlari Ankara’da düzenlenen sergi ve ödül törenine davet edilerek projelerini sergileme imkani yakaladi.

Ankara’da düzenlenen programdan dönen basarili ögrenciler, danisman ögretmenleri ve okul müdürleri esliginde Il Milli Egitim Müdürü Emre Çay’i ziyaret etti.

Il Milli Egitim Müdürlügü toplanti salonunda gerçeklesen bulusmada konusan Il Müdürü Emre Çay “Bizleri gururlandirdiginiz için hepinize ayri ayri tesekkür ediyorum. Hem devletimizin hem de Bakanligimizin önemsedigi Imam Hatip Okullarimizdaki bu basarili örnekler, tüm Türkiye’ye örnek olusturuyor. Ben bu anlamda tekrar danisman ögretmenlerimizi, onlari destekleyen ve motive eden idarecilerimizi, proje çalismalarinda basari gösteren ögrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Gençlerin akademik basarilarinin yaninda milli, manevi, ahlaki, insani degerleri özümsemelerinin önemine deginen Il Müdürü Çay, “Ögrencilerimizi çagin becerileriyle donatarak bilime sevdali, milli kültüre duyarli, ahlakli ve faziletli, birikimini, insanligin gelecegi için degerlendiren bireyler yetistirme hedefindeyiz” dedi.

Basarili örneklerin ve model uygulamalarin tanitilmasi ve yayginlastirilmasi amaciyla Din Ögretimi Genel Müdürlügü’nce düzenlenen Imam Hatip Okullari Basarili Örnekler Sergisi’nde yer alan 3 proje hakkinda Il Müdürü Emre Çay, danisman ögretmenlerden ve ögrencilerden detayli bilgi aldi.

Program sonunda Il Müdürü Emre Çay tarafindan takimlarin danisman ögretmenlerine tesekkür belgesi, ögrencilere ise çesitli hediyeler takdim edildi.
Kaynak: İHA