Kumbaraya Bagislanan Kitaplarla Bir Okula Kütüphane Yapilacak

Çocuklari kitap okumaya tesvik etmek ve egitimlerine katki saglamak amaciyla düzenlenen Kartepe 2. Kitap Fuari törenle açildi. Fuarda olusturulan kumbaraya bagislanan kitaplar ile de bir okula kütüphane yapilacak.

Kumbaraya Bagislanan Kitaplarla Bir Okula Kütüphane Yapilacak
Kartepe’de birincisi büyük ilgi gören Kartepe Çocuk Kitaplari Fuari’nin ikincisi düzenlenen törenle açildi. Kartepe 2. Çocuk Kitaplari Fuari 30 Eylül - 9 Ekim tarihleri arasinda ziyaretçilerini agirlayacak. Kitap fuarinin açilisina Kartepe Belediye Baskani Mustafa Kocaman, Kartepe Kaymakami Ömer Hilmi Yamli, Ilçe Milli Egitim Müdürü Ferhat Dilek, Ilçe Jandarma Komutani Özkan Bakir, Ilçe Müftüsü Irfan Üstündag, Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Kars, Kartepe Muhtarlar Dernegi Baskani Hüseyin Türker, siyasi parti temsilcileri, ögrenciler ve veliler katildi.



"Kitap fuarimiz hayirli olsun"

Açilis programinda konusan Ilçe Milli Egitim Müdürü Ferhat Dilek, "Insanlar biraktiklari eserlerle ölümsüz olurlar. En degerli bilgi insanin kendisini bilmesidir. Bunu da bilmek için okumak gerekiyor. Kartepe Belediye Baskanimiza kitap fuari için çok tesekkür ediyorum. Insallah önümüzdeki yillarda daha güzel kitap fuarlari olacaktir. Bizim isimiz hizmet etmektir. Halka hizmet, hakka hizmet anlayisi ile çalismalarimiza devam ediyoruz. Okullarimizda örgün egitim verirken, belediyemiz yaygin egitim alaninda destek vermektedir. Kitap fuarimiz hayirli olsun" dedi.



"Kitaplar geçmisi ve gelecegi birbirine baglamaktadir"

Kitap fuarlarinin önemine deginen Kartepe Belediye Baskani Mustafa Kocaman, "Evlatlarimiza yönelik kitap fuari düzenledik. Teknolojinin hayatin içerisinde girdigi günümüzde kitaplarimizi hayatimizdan çikarmamaliyiz. Kitaplar geçmisi ve gelecegi birbirine baglamaktadir. Evlatlarimizin kitaptan uzak kalmamasi için kitap fuarini gerçeklestiriyoruz. Daha güzellerini insallah hep birlikte yapacagiz. Kitap fuarimizin yapiminda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Kitabi hayatimizdan çikarmamaliyiz" diye konustu.



Kumbaraya bagislanan kitaplar ile bir okula kütüphane kurulacak

Konusmalarin ardindan ilçe protokolü, çocuklarla birlikte Ilçe Müftüsü Irfan Üstündag’in duasi sonrasinda kurdeleyi kesti. Çocuklar için birçok etkinligin yer aldigi kitap fuarinda Eski Moda Çocuk Grubu tarafindan konser verildi.

Öte yandan, fuarda olusturulan kumbaraya bagislanan kitaplar ile de bir okula kütüphane yapilacak.
Kaynak: İHA