Altili Masa Liderleri Ikinci Turun Ilk Toplantisinin Ardindan CHP Genel Merkezi'nden Ayrildi

Altili Masa’nin ikinci tur görüsmesinin ilk toplantisinin sona ermesinin ardindan alti muhalefet partisi lideri CHP Genel Merkezi’nden ayrildi.

Altili Masa Liderleri Ikinci Turun Ilk Toplantisinin Ardindan CHP Genel Merkezi'nden Ayrildi


CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Saadet Partisi Genel Baskani Temel Karamollaoglu, Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Baskani Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu’ndan olusan Altili Masa’nin ikinci turunun ilk görüsmesi CHP Genel Merkezi’nde saat 14.00 itibariyla basladi.

4,5 saat süren toplanti sonrasi alti liderlerden ortak açiklama yapildi. Açiklamada Güçlendirilmis Parlamenter Sisteme Geçis Süreci Yol Haritasi konusunda yapilan çalismalarin degerlendirildigi, bu konudaki çalismalarin tamamlanarak kamuoyunun bilgisine sunulmasinin karar alindigi ve Türkiye’nin temel politika alanlari için ortak bir çalisma grubu kurulmasina, Türk halkinin menfaatleri dogrultusunda ortak politikalar belirlenmesine, bu politikalarin ortak taahhütler olarak kamuoyuna ilan edilmesine karar verildigi belirtildi.

Açiklama sonrasi liderlerin toplanti harici görüsmeleri 2 saat boyunca devam etti. Alti muhalefet partisi lideri, saat 20.50 itibariyla CHP Genel Merkezi’nden çikis yapmaya basladi.

Liderlere araçlarina ulasana kadar CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu eslik etti. Kiliçdaroglu, liderleri ugurladiktan sonra partisinin genel merkezine dönüs yapti.
Kaynak: İHA