Van Gölü Ilkokulu Kentin Ilk Marka Tescilli Okulu Oldu

Bitlis’in Tatvan ilçesinde egitim veren Van Gölü Ilkokulu, kentin ilk marka tescilli okul unvanini kazandi.

Van Gölü Ilkokulu Kentin Ilk Marka Tescilli Okulu Oldu
Bitlis’te egitim veren Van Gölü Ilkokulu, yaptigi birçok örnek proje ve çalismayla Türk Patent ve Marka Kurumu tarafindan kentin ilk marka tescilli okulu oldu. Konuyla ilgili açiklamalarda bulunan Van Gölü Ilkokulu Müdürü Sahin Ballikaya, Bitlis’in ilk marka tescilli okulu olmanin gururunu yasadiklarini söyledi.

Türk Patent ve Marka Kurumu’na faydali model ve patent için çok sayida proje sunarak uzun bir sürecin olumlu sonuçlandigini dile getiren Ballikaya, “Yaklasik 5 yil önce bu okulda göreve basladigim zaman ögretmenlerimle yaptigim ilk toplantimda biz bu okulda bir basari hikayesi yazacagiz. Ben burada bir basari hikâyesi için geldim demistim. Bu okulun A’dan Z’ye her türlü gelisimi için akademik, fiziksel, kültürel, sosyal gelisimi noktasinda gereken ne varsa hepsini beraber bir hikaye çerçevesinde yapacagimizi ifade etmistim. Akabinde biz yavas yavas çalismaya basladik. Çalismaya basladiktan sonra ortaya bir slogan attik. Bir diziden etkilenerek ‘Bir Van Gölü Masali Basliyor’ demistik. Hakikaten biz bes yil önce bir masal baslattik. Bu masalin birçok kahramani oldu. Ortaya çok ciddi basari hikayeleri koyduk. Bunu defalarca biz kamuoyunda tekrar ettik” dedi.



“Ülkemiz ve dünya çapinda yankilanan projelere imza attik”

Ulusal açidan önemli çalismalara imza attiklarini belirten Ballikaya, “Her alanda özgün çalismalar yapan okulumuzun marka olarak da tescil edilmesi için çalismalarimiza basladik. Gerekli arastirmalarimizi yaptiktan sonra Türk Patent ve Marka Kurumuna müracaatlarimizi yaptik. Belli asama, süreç ve incelemeler ile yasal prosedürlerden geçtikten sonra yaklasik 7-8 aylik bir süreç geçiyor. Bununla beraber biz tamamen bütün prosedürleri de yerine getirdikten sonra bir devlet kurumu olarak Türk Patent ve Marka Kurumu tarafindan Van Gölü Ilkokulu olarak marka tescil edildik. O kadar özgün is, o kadar çalisma, o kadar emek, o kadar basari hikayelerinin yaninda bizim için bu hikaye tamamen bir taçlanma oldu. Markasiyla beraber artik ülkemizin güzide bir marka kurumu haline gelmis oldu” ifadelerini kullandi.

“Bakanligimiz bu konuda bizleri tesvik ediyor”

Okulun tescil edildigi süreci anlatan Müdür Ballikaya, “Öncelikle bunun bir tabii yasal prosedürü var. Türk Patent ve Marka Kurumu’na siz müracaatinizi yapiyorsunuz. Cüzi bir ödemesi var, ödemesini gerçeklestiriyorsunuz. Basvurunuz kabul edildikten sonra ülke çapinda uzman benzerlik arastirmasi dedigimiz bir arastirma çikiyor. Sizin özgün olmaniz gerekiyor. Baska herhangi bir kurumun logosuna, ismine gibi benzerlik addetmemesi gerekiyor. Bütün sartlari yerine getirdikten sonra siz tescil ediliyorsunuz, onaylaniyorsunuz ve kamu tebliginde siz teblig ediliyorsunuz. Yani tüm ülkeye duyuruluyorsunuz. Akabinde de tescil belgesini alip markalasiyorsunuz” diye konustu.



“Ilimizde de ilk olmanin mutlulugunu ve gururunu yasiyoruz”

Bitlis’te ilk defa bir okulun ismiyle marka tescil belgesini aldigina dikkat çeken Ballikaya, “Bitlis’te Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan ismiyle tescil edilen ilkokul olma özelligini de tasiyoruz. Belki de Dogu Anadolu Bölgesinde de ilk olma özelligini de tasiyordur. Ama çok az sayida kurum ve okul ismiyle Türk Patent ve Marka Kurumu tarafindan tescil edilmistir. Ilimizde de ilk defa bunu alan okul olmanin mutlulugunu ve gururunu yasiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA