Kanada'dan Iranli 6 Kisi Ve 4 Kuruma Yaptirim

Kanada, Iran’da "agir insan haklari ihlallerine" katilan veya bu ihlallere izin veren 6 kisi ve 4 kurulusa yaptirim uyguladi.

Kanada, Iran’da "agir insan haklari ihlallerine" katilan veya bu ihlallere izin veren kisi ve kuruluslari yaptirim listesine aldi. Kanada Disisleri Bakani Melanie Joly yaptigi açiklamada, "Kanada, Iran rejiminin insan haklari ihlallerine, bölgesel baris ve güvenlige yönelik tehditlerine yanit vermek için elindeki tüm araçlari kullanmaya devam edecek" dedi.

Yaptirim listesinde, Iran merkezli yari resmi Fars Haber Ajansi, Anayasa Koruma Konseyi, Iran Dini Lideri’ni seçen, denetleyebilen ve azledebilen Uzmanlar Meclisi, Iran Dini Lideri’ne ülkenin genel siyasetinin belirlenmesinde danismanlik eden Düzenin Maslahatini Teshis Konseyi, Iran Kolluk Kuvvetleri Özel Birlik Komutani Mohammad Karami, Iran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dis Politika Komisyonu Baskani Heshmatollah Falahatpisheh, Tahran Karçak Kadin Hapishanesi Müdürü Soghra Khodadadi Taghanaki, Iran Kültür ve Turizm Bakani Ezzatollah Zarghami, Iran Içisleri Bakani Güvenlik Isleri Sorumlu Yardimcisi Seyyed Majid Mirahmadi ve Anayasayi Koruma Konseyi Sözcüsü Abbas-Ali Kadkhodaei yer aldi.
Kaynak: İHA