IYI Partili Agiralioglu Açiklamasi 'Henüz Masada Bir Cumhurbaskanligi Süreci Istisare Edilmedi'

IYI Parti Istanbul Milletvekili Yavuz Agiralioglu, “Genel baskanimiz basta olmak üzere partimizin bütün teskilatlari baska parti kalmazsa memleketin bütün yükünü çekecek kararliligi, donanimi tasiyacak kararla yürüyor. Henüz masada bir cumhurbaskanligi süreci istisare edilmedi. Henüz masada memleketin nasil yönetilecegi konusuldu, kim tarafindan hangi adayla yürünecegi ifade edilmedi” dedi.

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener’in cumhurbaskani adayi olup olmayacagi konusunda milletvekilleri sorulari cevaplandirdi. Milletvekili Yavuz Agiralioglu, gazeteci Baris Yarkadas’in CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun adayligini açiklamasi halinde IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener’in de adayligini açiklayacagina yönelik sözlerine iliskin soruya, “Her partinin baskani potansiyel olarak memleketi yönetmeye namzet bir iradeyi temsil eder. Parti olarak da, ittifak olarak da hukukumuzu koruyoruz hem de tek basina memleketin sorumlulugunu tasima müktesebati tasiyoruz. Genel baskanimiz basta olmak üzere partimizin bütün teskilatlari baska parti kalmazsa memleketin bütün yükünü çekecek kararliligi, donanimi tasiyacak kararla yürüyor. Henüz masada bir cumhurbaskanligi süreci istisare edilmedi. Henüz masada memleketin nasil yönetilecegi konusuldu, kim tarafindan hangi adayla yürünecegi ifade edilmedi” cevabini verdi.

“Yüce Türk milletinin gönlünde yatan Sayin Meral Aksener’in cumhurbaskani adayi olmasidir”

IYI Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Aksener’in yaninda olduklarini belirterek, “Sayin genel baskanimiza dogrudan iletilen bir talep yok. Yüce Türk milletinin gönlünde yatan Sayin Meral Aksener’in cumhurbaskani adayi olmasidir. IYI Parti olarak da gönlümüzde yatan bu. Sayin genel baskanimizin iradesine saygi duyacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA