Ingiltere'nin Yeni Içisleri Bakani Grant Shapps Oldu

Ingiltere hükümeti, Içisleri Bakani Suella Braverman’in istifasinin ardindan Ulastirma Bakani Grant Shapps’i Içisleri Bakani olarak atadi.

Ingiltere'nin Yeni Içisleri Bakani Grant Shapps Oldu


Ingiltere hükümeti, Içisleri Bakanligi görevinden istifa ettigini duyuran Suella Braverman’in istifasinin ardindan Ulastirma Bakani Grant Shapps’i yeni Içisleri Bakani olarak atadi. Hükümet, 24 Temmuz 2019’dan bu yana Ulastirma Bakani olan Shapps’in 19 Ekim 2022 itibariyle Içisleri Bakani olarak atandigini ilan etti. Duyurunun ardindan Içisleri Bakanligi’nin önünde basin açiklamasinda bulunan Shapps, Içisleri Bakanligi rolünü üstlenmekten onur duydugunu söyledi.

Shapps, hükümetin çalkantili bir dönemden geçtigini ancak önemli olanin "insanlarin güvende olmasini saglamak" oldugunu ifade etti.



Basbakan istifayi kabul etmisti

Basbakan Liz Truss, Breverman’in istifasini anlayisla karsiladigini ifade ederek, "Istifanizi kabul ediyor ve verdiginiz karara saygi duyuyorum. Bakanlik Yasasina uyulmasi ve kabine gizliligine saygi gösterilmesi önemlidir" demisti. Shapps’in Içisleri Bakani olarak atanmasi, 6 Eylül’de Içisleri Bakani olarak atanan Suella Braverman’in bugün görevinden istifa etmesinin ardindan gerçeklesti. Breverman, kisisel e-postasindan hükümetin gizlilik kurallarini ihlal eden resmi bir belge göndermesi gerekçesiyle Basbakan Truss’a bugün istifa mektubunu iletmisti. Breverman mektubunda, "Bir hata yaptim. sorumlulugu kabul ediyorum. Ve istifa ediyorum" ifadelerini kullanmisti.
Kaynak: İHA