Bingöl'de TOKI Konutlari Için Kura Çekildi
Bingöl’de Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi yetkililerinin de katilimiyla noter huzurunda çekilen kuralarla, Kültür Mahallesi TOKI konutlarindaki hak sahiplerinin daireleri belirlendi. Kurada, hak sahiplerinin zemin katlardan muaf tutuldugunu belirten Belediye Baskani Erdal Arikan, “Devletimizin gücü, hak sahiplerimizin sabir ve destegiyle tamamlama asamasina getirdik ve bugünkü kura ile hak sahiplerimizin dairelerini belirlemis olduk” dedi.

Belediyenin sosyal medya hesaplari üzerinden canli olarak yayinlanan kura islemini izlemek isteyen vatandaslara, konferans salonunda yayini izleme imkani da tanindi.
876 dairenin kurasi çekildi
504 adet 123 metrekare, 546 adet 150 metrekare normal kat (zemin üstü katlar), 97 adet zemin kat olmak üzere toplamda bin 147 konutun insa edildigi proje çerçevesinde hak sahiplerine verilen 410 adet 123 metrekare ve 466 adet 150 metrekare olmak üzere toplam 876 dairenin kurasi çekildi. 97 zemin kat kuraya tabi tutulmadi. Bingöl Belediyesi sosyal medya hesaplarindan canli yayinlanan kura sonuçlarina dair listeler, daha sonra Bingöl Belediyesi web sitesinden yayinlanacak. 97 adedi zemin kat olmak üzere kalan 271 adet konut ve yapilacak 190 isyerleriyle ilgili tasarruf, Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanliginda olacak. Muvafakat sözlesmesi imzalamayan hak sahiplerine de sözlesme imzalamalari durumunda kalan dairelerden verilebilecek.
Kura çekimiyle ilgili görüsleri alinan Bingöl Belediye Baskani Erdal Arikan, kuralarin noter huzurunda canli yayinda seffaf bir sekilde çekildigini söyledi.
2019 mahalli idareler seçimlerindeki en önemli vaatlerinden birinin Bingöl merkez Kültür Mahallesi Kentsel Dönüsüm Projesi olduguna dikkat çeken Baskan Arikan, ’’Çok yogun çabalar ve mesailer sonucunda temelini attigimiz projeyi, devletimizin gücü, Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanimiz Murat Kurum basta olmak üzere, Plan ve Bütçe Komisyon Baskanimiz Cevdet Yilmaz, Milletvekilimiz Feyzi Berdibek’in yogun destekleri ile hak sahiplerimizin sabir ve katkilariyla büyük oranda tamamladik. Kura ile hak sahiplerimizin dairelerini belirlemis olduk. Bu projemizi hayata geçirdigimiz ve seçim sürecindeki en önemli vaatlerimizden birini daha yerine getirdigimiz için Allah’a hamd ediyoruz. Insallah yakin zamanda da vatandaslarimiz evlerine tasinarak rahata ve konforlu bir yasama alanina kavusacaklar. Projemizin ve kura sonuçlarinin hayirlara vesile olmasini diliyorum. Hizmetlerimizi kesintisiz sürdürecek ve halkimizin yasam kalitesini arttirmaya dönük yeni projelerle yolumuza devam edecegiz” diye konustu.
