Aydemir Açiklamasi 'Mescid-I Aksa Kirmizi Çizgimizdir'
AK Parti Milletvekili Ibrahim Aydemir, TBMM’de gerçeklestirdigi basin toplantisinda ülke gündemine iliskin notlar düstü, Azerbaycan’in Bagimsizlik Günü’nü kutladi.

Türk Dili Konusan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) üyesi Milletvekili Aydemir, Bahtiyar Vahapzade’nin; ‘Bir ananin iki oglu/ Bir amalin iki kolu/O da ulu, bu da ulu/Azerbaycan - Türkiye ‘ dizelerini seslendirerek, ‘Rabbim kardes Azerbaycan’in dirligini, birligini ebediyen güçlü ve daim kilsin.‘ niyazinda bulundu.
‘Dilimiz bir, dinimiz bir’
20 Yanvar basta olarak, Azerbaycan’in istiklal ve istikbali için can adayan sehit ve gazilerini rahmet ve minnetle anan Milletvekili Aydemir, ‘Ezeli ve ebedi kardes yurdumuz Azerbaycan, degerleri, tarihi hasmeti ve Küresel konumuyla Türk Dünyasinin gönül mihveri adreslerindendir. Türk Dünyasinin mümtaz sesi Vahapzade’nin; ‘Dinimiz bir, dilimiz bir/Ayimiz bir, yilimiz bir/Askimiz bir, yolumuz bir/Azerbaycan - Türkiye’ vurgusunu bir kez daha kaydediyor, bu Gönül Cografyamizin coskusunu yürekten paylasiyoruz. ‘ dedi.
Mehmet Nusret Güzide Bir Dadas
18 Ekim 1930’da Rahmet-i Rahman’a hicret eden, 1. Meclis Erzurum Milletvekili Mehmet Nusret Efendi’yi minnet ve rahmetle yad eden Milletvekili Aydemir, ’92 yil önce Hakka ugurladigimiz Tarihçe-i Nusret ya da diger adiyla Tarihçe-i Erzurum eserinin sahibi Mehmet Nusret Som, bir Balkan Savasi gazisi Alay imamidir. Vatan hizmetini 1’inci TBMM’de milletvekili olarak devam ettiren Nusret Efendi, TBMM’deki tarihi konusmalarindaki vurgulari, mukaddesata sadakat ve vefasiyla gönüllerde müstesna bir yer edinen devlet adami, Erzurum degerlerini eserleriyle isleyerek il Tarih ve Kültürüne üstün hizmet veren Güzide bir dadastir. Allah’in rahmeti üzerine olsun. ‘ dedi.
Pakdil’in ‘Yürü Kardesim ayaklarina Bir Kudüs Gücü Gelsin’ Mesaji
Basin toplantisinda 1 Ekim 2019’da Hakka vuslata eren, Yedi Güzel Adam’in büyügü, Mekke, Medine, Kudüs ve millet - ümmet asigi, Kudüs Sairi olarak bilinen Nuri Pakdil’i rahmetle anan Milletvekili Aydemir, ‘Ufku ufkumuz, yolu yolumuzdur. O’nun hassasiyet ve dikkatlerini hep diri tutmak, Mescid-i aksa eksenli mesajlarini genç nesle aktarmak vazifemizdir. ‘ dedi.
Milletvekili Aydemir, "Yüregimin yarisi Mekke’dir, geri kalani da Medine’dir. Üstünde bir tül gibi Kudüs vardir" vurgusu yüce milletimizin yüreginin sesidir. O’nun ‘Yürü kardesim/Ayaklarina bir Kudüs gücü gelsin’ mesajini diri tutmak önceligimizdir. ‘ kaydini düstü
Aydemir’den Sert Tepki
Milletvekili Aydemir, basin toplantisinda, firari FETÖ’cü Kanter’in, "bir vatan haini" oldugunu söyledi.
Yunanistan bayraginin dalgalandigi direge sarildigi fotografini paylasan FETÖ firarisi Enes Kanter’e tepki göstererek, "Yunanistan bayragina sarilarak Yunan muhabbetini, Türk düsmanligini asikar ediyor." dedi.
Yunanistan bayragina sarilarak poz veren FETÖ Firarisi Basketbolcu Enes Kanter’e Parlamentoda büyük tepki gösteren Milletvekili Aydemir, “FETÖ’cü, PKK’ci, DEAS’ci vs bütün hainlerin son siginaklari baskalarinin bayragina sarilmaktir” diye konustu.
‘Bütün hainlerin sonu budur’
ABD’ye kaçan Kanter’in, oradan sürekli Türkiye’ye düsmanca sözler yönelttigini dile getiren Aydemir, "Yunan bayragina sarilmis, Yunan bayragini yükseltiyor. Vatan hainleri böyle, FETÖ’cü bir kitapsiz. Hep söylüyoruz, bunlarin ayni kaptan yedigini bilin diyoruz. FETÖ’cüsü, PKK’lisi, DHKP-C’lisi, DEAS’lisi böyle kim varsa bu vatana ihanet eden, iste onlarin resmi bu. Yunan bayragina sarilan bir imansiz. Bütün hainlerin sonu bu." diye konustu.
Hain kanter’in fotografi ihanetin resmidir’
Kanter’in fotografini, "ihanetin resmi" olarak nitelendiren Aydemir, "Yunanistan bayragina sarilarak Yunan muhabbetini, Türk düsmanligini asikar ediyor. AK Parti’nin mücadelesi bunlarla. Cumhur Ittifaki olarak bizim mücadelemiz siradan bir mücadele degil, beka mücadelesi veriyoruz." ifadesini kullandi.
