Anadolu Güvenlik Koruculari Ve Sehit Aileleri Konfederasyonundan 'Korucu Kanunu' Talebi

Anadolu Güvenlik Koruculari ve Sehit Aileleri Konfederasyonu Genel Baskani Ziya Sözen, kalici bir ’Korucu Kanunu’nun çikarilmasini talep ettiklerini söyledi.

Anadolu Güvenlik Koruculari Ve Sehit Aileleri Konfederasyonundan 'Korucu Kanunu' Talebi
Güvenlik korucularinin is ve islemlerinin halen 1924 yilindan 442 sayili Köy Kanununa göre yürütüldügünü söyleyen Sözen, bütün ihtiyaçlara cevap verebilecek kalici bir ’Korucu Kanunu’nun çikarilmasini talep ettiklerini söyledi.

Taleplerini siralayan Sözen, “442 Sayili Köy Kanunu’nun yerine bütün ihtiyaçlarimiza cevap verecek görev tanimimizin yer alacagi, disiplin hükümlerinin net bir sekilde belirlendigi, resmi is ve islemlerimizin çerçevesinin net bir sekilde belirlendigi güncel bir ’Korucu Kanunu’ çikarilmasini istiyoruz" dedi.

Korucularin maaslarinin en az en düsük devlet memuru maasina endekslenmesini, emekli olan güvenlik korucularinin maaslarinin da en az en düsük emekli devlet memuru maasina endekslenmesini ve kidem tazminati hakki getirilmesini isteyen Sözen, "45 yasini doldurmus, en az 15 yil görev yapmis güvenlik korucularimizin emekli edilip yerlerine çocuklarindan birinin, çocugu yoksa kardeslerinden birinin korucu olarak istihdam edilmesini talep ediyoruz. Bilindigi üzere daha önce yapilan kanuni düzenleme ile güvenlik korucularimizin uzman çavus olarak görev yapmalarinin önü açilmisti. Bu çerçevede daha önce iki defa koruculuktan uzmanliga geçmek isteyenlerle ilgili alimlar yapilmisti. Bu baglamda talebimiz alim sartlarinda kanuni degisiklik yapilarak 27 yasinin 32 olarak, lise mezunu sartinin da ortaokul mezunu olarak degistirilerek yeniden koruculuktan uzman çavus aliminin tekrarlanmasini talep ediyoruz. Daha önce yapilan düzenleme ile güvenlik korucularimizdan silah harç parasi alinmamaktadir. Bu anlamda yapilacak düzenleme ile gönüllü güvenlik korucularimizdan da silah harç ücreti alinmamasini talep ediyoruz. Bu taleplerimizin mecliste görüsülecek torba yasalarla düzenlenmesi, korucu camiamizin ve ailelerimizin en büyük arzusu ve beklentisidir. Bu kanuni düzenlemelerin yapilmasi kurucularimizi ve ailelerini sevindirecek, moral ve motivasyonlarini artiracaktir” diye konustu.



"Taleplerimizin karsilanmasi ile koruculuk sistemi daha da kurumsallasacaktir"

“Bu taleplerimizin hepsi karsilanabilir insani taleplerdir” diyen Sözen, “ Bu taleplerimizin karsilanmasi devletimizi fakirlestirmeyecek bilakis, devletimizi sosyal devlet ilkesi baglaminda daha da güçlü kilacaktir. Bu taleplerimizin karsilanmasi ile koruculuk sistemi daha da kurumsallasacak ve verimliligi en üst seviyeye ulasacaktir. Ayrica bu düzenlemelerin yapilmasi ile yillardir süre gelen ’koruculuk kaldirilacak mi’ tartismalarinin da son bulmasina, koruculugun kaldirilmasini isteyen ser odaklarinin da heveslerinin kursaklarinda kalmasina vesile olacaktir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA