Gercüs'te Bag Bozumu Festivali Düzenlendi

Batman’in Gercüs ilçesinde birçok kurumun is birligiyle bag bozumu festivali düzenlendi.

Gercüs'te Bag Bozumu Festivali Düzenlendi


Gercüs ilçesinde gerçeklestirilen festivale, Batman Valisi Ekrem Canalp ve esi Dr. Ayten Canalp, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Ilçe Kaymakami Muhammed Öztas, Il Özel Idare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, ilçe ve belde belediye baskanlari, kamu kurum müdürleri, ilçe halki ve çok sayida davetli katildi.

Ilçe girisinde üzüm baginda gerçeklestirilen üzüm hasadiyla baslayan etkinlik, Kaymakamlik Parki’nda düzenlenen program ile devam etti. Bartin’in Amasra ilçesindeki maden ocaginda meydana gelen patlamada hayatini kaybeden maden isçilerine Allah’tan rahmet, yakinlarin bassagligi, yarali isçilere acil sifalar dileginde bulunarak konusmasina baslayan Vali Canalp, “Millet olmak demek huzuru ve mutlulugu, aciyi, hüznü ve kederi paylasmak demektir. Bugün burada huzuru ve mutlulugu paylasiyoruz, ayni zamanda Bartin’da yasanmis olan maden kazasi nedeniyle de hüznü de paylasiyoruz” dedi.



Nerede yasasak yasayalim, hayati renkli kilan aktivite ve etkinliklere ihtiyaç oldugunu ifade eden Vali Canalp, “Ben Batman’da göreve basladigimda; Il Kültür ve Turizm Müdürüne ilk talimatim ilimiz merkez ve ilçelerinde hayati renkli kilacak aktiviteler takvimini ortaya koymak olmustu. Bugün ilkini yapmis oldugumuz bu bag bozumu festivali de bu aktivite zincirinin halklarindan bir tanesi olacak. Bu sene baslatmis oldugumu bu etkinlikler takvimini önümüzdeki yila daha da gelistirilmis olarak gerçeklestirecegiz. Diger ilçelerimizde de her türlü kültürel etkinligi gerçeklestirmek için gayret edecegiz” diye konustu.



Batman’in ana gündeminin 5 yeni organize sanayi bölgesi kurmak oldugunu belirten Canalp, kentin genç nüfus oraninin yüksek oldugunu, bunun için istihdam alanlarini artirmak gerektigini söyledi.

Istihdamin artirilmasi için basta sanayi olmak üzere tarim ve turizm gibi alanlara destek vereceklerini anlatan Canalp, "Istihdamin ana omurgasi olan sanayiyi asla ve asla unutmayacagiz. Eger bu 5 yeni organize sanayi bölgesini faaliyete geçirebilirsek 65 bin kisilik istihdam imkani ortaya çikmis olacak." dedi.

Bartin’in Amasra ilçesindeki maden ocaginda meydana gelen patlama nedeniyle festival programindaki; folklor, yamaç parasütü ve konser gibi etkinlikler iptal edildi.
Kaynak: İHA