Sirnak'ta 20 Bin Kisiyle Konser Coskusu

Sirnak Valiligi ve Belediye tarafindan düzenlenen Kültür Sanat konserleri Sirnak’ta büyük ilgi gördü. Vatandaslarin gösterdigi ilgiden, düzenlenen konserin ne ölçüde isabetli bir karar oldugu Sirnak’ta gözler önüne serildi.

Sirnak'ta 20 Bin Kisiyle Konser Coskusu
Cudi Dagi eteklerinde bulunan Sirnak Üniversitesi Spor Tesislerinde düzenlenen Sirnak Kültür Sanat Konserlerine, folklor gösterimi, Yöresel Dengbejler, Tivorlu Ismail ve Alisan sahne aldi.

Sahneye çikan Tivorlu Ismail olarak bilinen fenomen Ismail Askan, hayranlarindan gördügü yogun ilgi nedeniyle zor anlar yasadi. Sahnede ziplamasiyla ve hayranlarinin arasina atlamasiyla bilinen Tivorlu Ismail, vatandaslara büyük cosku yasatti. Enteresan hareketleriyle ve sarkilariyla konser alanindakilere doyumsuz anlar yasatan Tivorlu Ismail, Sanatçi Alisan ile de düet yapti.

Daha sonra Sanatçi Alisan’in sahne aldigi konserde ilgi bir hayli yüksekti ve Cudi Dagi eteklerinde sarkilarini yaklasik 20 bin kisiye seslendirdi.

Ünlü sarkici Alisan, Sirnak’ta düzenlenen Kültür Sanat konserlerine sahnede kendi bestelerinin yani sira Kürtçe sarki söyleyerek kendisini dinlemeye gelenlerle düet yapti.

Sanatçi Alisan, Sirnak’ta halk konserini ilk defa yaptigini belirterek, 25 senedir beni taniyorsunuz. Ben de buralarin insaniyim, bende Bingöl’üyüm. Burada sizlerle olmaktan onur, gurur duyuyorum. Buraya gelen her birinize tesekkür ediyorum” dedi.

Sirnak Valisi Osman Bilgin ise, “Sirnak’in her günü böyle güzel olsun. Hep birlikte güzel Sirnak’imiza etkinliklerle, festivallerle, güzelliklerle Sirnak’imizi beraber yasiyoruz. Çok sükür bu topraklar güzelliklerin yasandigi ve bu güzellikleri paylastigimiz topraklarin da artik Sirnak ekonomisiyle, kültürüyle, festivalleriyle örnek bir sehirdir” dedi.

Tivorlu Ismail ve Alisan’in seslendirdigi eserler esliginde vatandaslar doyasiya halay çekti.
Kaynak: İHA