Organik Lahanaya Ilgi Büyük

Tomarza’nin Sihbarak Mahallesinde büyük emekler sonucu yetistirilen organik beyaz lahana hasadinin baslamasi ile birlikte vatandaslar lahanaya ilgi gösterdi.

Organik Lahanaya Ilgi Büyük
Zamanti Irmagi kenarinda bulunan tarlalarda yetisen ve 30-40 kilo arasinda degisen organik beyaz lahana hasadi basladi.

Toplanan lahanalar ise Ilçe Semt Pazarinda olmak üzere çevre il veya ilçelerde satisa sunuldu. Tamamen organik olmasi nedeniyle vatandaslarin yogun ilgi gösterdikleri lahanalarin fiyati ise 40-50 TL arasinda degisiyor.

Her sene düzenli olarak ’Sihbarak Lahanasi’ alip tüketen vatandaslar ise; "Hem çig olarak hem de sarmasini yaparak bir kis boyu severek tüketiyoruz. Organik oldugu için Sihbarak Lahanasini herkse tavsiye ederiz. Hiç çekinmeden alip ailecek tükete bilirler" dedi.

Kaynak: İHA