Kahramanmaras Bilgiyle Bulusuyor Projesi Yeniden Basliyor

Onikisubat Belediyesi’nin ‘Okumadigin Gün Karanliktasin’ sloganiyla hayata geçirdigi ve Milli Egitim Bakanligi’ndan da ödül aldigi ‘Kahramanmaras Bilgiyle Bulusuyor’ projesi, pandemi sebebiyle verilen iki yillik aranin ardindan yeniden basliyor.

Kahramanmaras Bilgiyle Bulusuyor Projesi Yeniden Basliyor
Milli Egitim Bakanligi’ndan aldigi ödülle tüm Türkiye’ye model olan projenin yeni dönem protokolü Onikisubat Belediye Baskani Hanefi Mahçiçek ve Kahramanmaras Milli Egitim Müdürü Yusuf Kahraman’in katilimiyla imzalandi.

Projenin geçmis dönem gerçeklesmeleri hakkinda bilgiler veren Baskan Mahçiçek, 2014-2022 yillari arasinda 5’li setler halinde 2. siniftan 11. sinifa kadar yarim milyon eseri ögrencilerle bulusturduklarini söyledi.



Egitim yatirimlarini öncelediklerini kaydeden Onikisubat Belediye Baskani Hanefi Mahçiçek, “2014’den bu yana çok önem verdigimiz egitim konusunda baslattigimiz fakat pandemi sebebiyle maalesef ki 2 sene ara verdigimiz Kahramanmaras Bilgiyle Bulusuyor Projesi’nin yeni döneminin protokolünü imzaliyoruz. Onikisubat Belediyesi olarak her zaman sunu ifade ettik ve dedik ki bizim önceligimiz egitim. Fiziki çalismalarimizi da yapariz ama egitim konusuna öncelik verdik. Bu baglamda yurduyla beraber 7 tane okul yaptik. Projemiz çerçevesinde 2’nci siniftan itibaren her sene 5’li setler halinde 80 bin kitap aldik ve sadece Onikisubat’in degil Kahramanmaras’in bütün okullarina dagittik. Bu kitaplarin seçimini de Milli Egitim Müdürlügümüz ile birlikte yaptik. Belli bir süre geçtikten sonra yine kitaplardaki bilgiler dahilinde bir deneme sinavi yapacagiz. O sinavda derece alan çocuklarimiza ve okullarimiza da gerekli hediyeleri takdim edecegiz” dedi.

Gelismis ülkelerin en büyük göstergesinin insan gelismisligi oldugunu kaydeden Baskan Mahçiçek, söyle devam etti:

"Kahramanmaras Bilgiyle Bulusuyor Projesi’nin hayirlara vesile olmasini dileyerek, “Bir ülkenin gelismisligi dogal zenginlikleriyle degil, insan gelismisligiyle olur. Yetismis yani nitelikli insan zenginligimiz çogaldikça bu ülkenin gelecegi çok daha mükemmel olacak. Ne kadar yer alti veya yer üstü kaynaginiz olsa da onlari kullanabilecek insan zenginligi yoksa onun degerini açiga çikaramiyorsunuz. Nitelikli insan çalisacak, üretecek, ülkemizin de gelir ve refah seviyesi böylelikle daha üst noktalara çikacak. AK Parti iktidari döneminde Türkiye bu alanda ciddi mesafe aldi. Ben ögrencilik yillarimi çok iyi hatirliyorum, simdi gerçekten iyi noktalardayiz. Bu ülkenin çocuklari, gençleri zeki çocuklar. Firsat verildigi zaman yaptiklarini da görüyoruz. Son zamanlarda özellikle savunma sanayiinde ve teknolojik alandaki gelismeler bunun en önemli göstergesi. Bu ülkenin IHA’lari, SIHA’lari bizim topraklarimizi geçti artik isgal altindaki ülkeleri kurtariyor. Türkiye, savunma alaninda çok ciddi makinalari ihraç eden ülke haline geldi. Ürettikçe büyüyecek ve refah seviyemizi artiracagiz. Bunda da Milli Egitim’in çok önemli katkisi olacak. Ögrencilerimizin egitim ve kültür seviyesinin artmasina fayda saglayacak Kahramanmaras Bilgiyle Bulusuyor Projesi de bu anlamda çok degerli. Müdürümüzle yeni dönemin protokolünü imzalayacagiz, kitaplari da belirledik süratle alarak ögrencilerimize dagitacagiz. Inaniyorum ki bu ülkenin gelecegi çok daha güzel olacak. Bir kez daha projemizin ögrencilerimize, ögretmenlerimize, velilerimize ve sehrimizin egitimine hayirli olmasini temenni ediyorum.”

Kahramanmaras Milli Egitim Müdürü Yusuf Kahraman da Kahramanmaras Bilgiyle Bulusuyor Projesi ve egitime destekleri için Baskan Mahçiçek’e tesekkür etti.
Kaynak: İHA