Yüzyilin Karma Sergisi Açildi

Cumhuriyetin kurulusunun 99’uncu yil dönümünde Erzurumlu sanatçilarin karma sergisi, Yalova Kent Müzesinde açildi.

Yüzyilin Karma Sergisi Açildi
Kisa adi ERSANDER olan Erzurum Kültür Sanat ve Egitim Derneginden Canip Cihangir, Dogan Hattatoglu, Esref Özoltulular, Fesih Özyurt, Gülseren Özgör Dinçer, Hakan Demir, M. Ali Akbulut, Mumahmed Mag, Neslihan Arzu Keteci, Nevin Hanin, Öztürk Akkök, Sabri Topdagi, Selma Uygur, Tuba Karamehmetoglu, Ümit Gergit, Veli Kurt’un ahsap yakma, atik heykel, çagdas hat, çakil tasi, filografi, fotograf, hat, kaligrafi, maket, naht ve resim dallarindan eserlerle Yalova’da açilan sergiyi ilk gün yüzlerce kisi gezdi.

Yalova Valisi Muammer Erol ve Yalova Belediye Baskan Vekili Mustafa Tutuk’un da hazir bulundugu Kent Müzesindeki açilista engelli 20 genç ilk kez sahne aldi.

Sergi yapilan Kent Müzesinde Muzaffer Tasyürek, Kadir Sabuncuoglu, Ümit Gergit ve Neslihan Arzu Keteci’den olusan Erzurumlu yazarlar kitaplarini imzaladi ve elde edilen geliri Yeni Yasam Engelliler Dernegine bagisladilar.

ERSANDER Baskani Ümit Gergit, bir yil önce kurulan dernegin kurulus yildönümü kutlamak, hem Cumhuriyetin yüzüncü yilina ‘merhaba’ demek ve de Yalova’daki Erzurumlular dernekleri ile bir araya gelmek için yola çiktiklarini bildirdi. Ümit Gergit, “Her biri kendi alaninda basarili olmus sanatçilarin eserleriyle Erzurum disina çiktik ve Yalova Kent Müzesinde ilk sergimizi açtik. Erzurum kültür ve sanatini tanitma misyonunu yüklenmis sanatçilar olarak bir ilki gerçeklestirdik. Erzurum’dan yaklasik bin kilometre uzakta açtigimiz sergiye Yalova halkinin gösterdigi sicak ilgi bizleri mutlu etti. Bu etkinligin gerçeklesmesinde, Erzurum Teknik Üniversite Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak’in katkilarini görmezden gelmek haksizlik olur. ERSANDER yönetimi olarak Rektör Bülent Çakmak’a tesekkür ederiz. Ayrica dernegimizin üyesi sanatçi Vahit Alkir, Yalova Erzurumlular Derneginde düzenlenen gecede Erzurum türkülerini seslendirdi. Erzurumlu sanatçilara ev sahipligi yapan Lale Dondurmaci ablamiza ve gurbetteki Erzurum Derneklerinin yöneticilerine sükranlarimizi sunuyoruz” diye konustu.

Yeni Yasam Engelliler Dernegi Baskani Lale Dondurmaci da Erzurum kültür ve sanatini Yalova’da tanitmaktan mutlu olduklarini bildirdi. Lale Dondurmaci, “Ben de gurbetteki 2,5 milyon Erzurumludan biriyim. Erzurum çesitli medeniyetlere besiklik etmis kadim bir sehirdir. Erzurum’u kültür, sanati ile tanitmaya devam edecegiz” dedi.

Kent Müzesindeki Dadaslarin Cumhuriyet Sergisi 13 Ekim günü aksamina kadar açik kalacak.
Kaynak: İHA