Avustralyali Gezginler, 107 Gün Sonra Bodrum'a Ulasti

Geçen 24 Haziran’da Fransa’dan bisikletleri ile yola çikan emekli pilot Chris Teale ve esi Celia Teale, 107 günün sonunda Bodrum’a ulasti. Çift, seneye tekrar Türkiye’ye gelip güney kesimlerde bisiklet turu yapacak.

Avustralyali Gezginler, 107 Gün Sonra Bodrum'a Ulasti
Ingiltere’de dogan ve 32 yil önce Avustralya’ya tasinan pilot 62 yasindaki Chris Teale ve esi 61 yasindaki Celia Teale, pandemi döneminde Chris Teale’in emekli olmasindan sonra denizasiri ülkelere gitmeyi planladi.

ABD, Meksika, Ingiltere’yi gezen çift, bisikletle Avrupa turu yapmak istedi. 24 Haziran’da Fransa’dan tura baslayan ikili, Avrupa turunun ardindan Türkiye’ye geldi. 40 yil önce evlenen ve 3 çocuklari bulunan Teale çifti, son duraklari Bodrum’a ulasti. Türkiye’nin dogal güzelliklerine hayran kalan çift, seneye Türkiye’nin güney bölgelerini bisikletle gezecek.

Bugün ögle saatlerinde bisikletleri ile Bodrum’a giris yapan çift, basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Ingiltere’de dogduklarini fakat 32 yil önce Avustralya’ya tasindiklarini dile getiren emekli pilot Chris Teale, "Pandemi döneminde evde kapali kalmaktan sikildik ve denizasiri ülkelere gitme karari aldik. Sydney’den Havai, Los Angeles, Mexico City, Miami ve Londra’ya uçtuk. Londra yakinlarinda 2 bisiklet aldik. Feribotla Fransa’ya geçtik. Avrupa’da bisiklet turu yapmak için yola çiktik. Fransa, Almanya, Isviçre, Avusturya, Macaristan, Slovakya Karadeniz’e ulastigimizda güneye inmeye karar verdik. Sonunda favori ülkemiz Türkiye’ye ulastik. Istanbul’a ulastigimizda bisikletleri birakip Istanbul’u yürüyerek gezdik. Sicakkanli Türk vatandaslarla tanistik. Hepsi çok sicakkanliydi. Türkiye’de hep sicakkanli karsilandik. Herkes yardima ihtiyaciniz var mi, yemek yediniz mi diye sordular. Sonunda Bodrum’a ulastik" dedi.



6 bin kilometre pedal çevirdiler

Fransa’dan 24 Haziran’da yola çiktiklarini söyleyen Chris Teale, "Yaklasik 4 ay boyunca 6 bin kilometre pedal çevirdik. Buradan sonra bisikletlerimizle birlikte Londra’ya uçacagiz. Ardindan Avustralya’ya gidecegiz. Seneye tekrar bisikletlerimizle Türkiye’ye gelip Türkiye’nin güney kismini bisikletlerimizle gezecegiz. Insanlar çok iyi, hava çok çok güzel, fiyatlar çok uygun, yemekler çok güzel" diye konustu.

Yolculuklari boyunca küçük oteller ve kiraladiklari evlerde kaldiklarini ifade eden Chris Teale, "Avrupa bisiklet rotasi, çok güzel ama ben bisiklet tutkunlarini Türkiye’ye davet ediyorum. Bisiklet turu için çok iyi" dedi.

Yolculuklarinin en güzel kisminin Türkiye oldugunu ifade eden Celia Teale ise, "Yolculugumuz Türkiye’de her geçen gün daha da güzellesti. Daha önce Türkiye’ye hiç gelmemistim. Ilk defa geldim. Bir daha gelmek istiyorum. Türkiye’nin her yerini görmek istiyorum. Yolculuk benim için zor geçmedi. Bu tur için daha önceden antrenman yapmaniza gerek yok. Sadece bisiklete binip yola çikmak yeterli" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA