Göz Doktorlarina Canli Yayinda 4 Ameliyat

Van’da yillardir saglik hizmeti sunan Urartu Göz, geçtigimiz yil hayatini kaybeden Operatör Dr. Mehmet Söyler anisina altincisini düzenledikleri ‘Urartu Göz Günleri’ seminerinde, göz doktorlarina canli yayinda ‘Fakik iol’, ‘katarakt’, ‘vitrektomi’ ve ‘No touch’ ameliyatlari yapti.

Göz Doktorlarina Canli Yayinda 4 Ameliyat
Van’da 18 yil önce kurulan, Dogu ve Güneydogu Anadolu bölgelerinin tek A grubu göz merkezi olan Urartu Göz, her yil düzenledigi "Urartu Göz Günleri’ni geçtigimiz sene geçirdigi kalp krizi sonucu hayatini kaybeden Operatör Dr. Mehmet Söyler anisina gerçeklestirdi. Türkiye’nin önde gelen göz doktorlarindan Prof. Dr. Ömer Faruk Yilmaz, Doç. Dr. Alper Agca’nin katildigi seminere; Van, Bitlis, Hakkari, Agri, Mus, Siirt, Batman ve Igdir illerindeki yaklasik 40 göz doktoru katildi.

Prof. Dr. Ömer Faruk Yilmaz’in selamlama konusmasinin ardindan Urartu Göz kurucularindan Doktor Ögretim Üyesi Atilla Yazicioglu tarafindan katilimcilara merkez hakkinda bilgilendirilmelerde bulunuldu. Daha sonra canli yayinda ‘Fakik iol’, ‘katarakt’, ‘vitrektomi’ ve ‘No touch’ ameliyatinin gerçeklestirildigi program sonunda bir açiklamada bulunan Urartu Göz kurucularindan Doktor Ögretim Üyesi Atilla Yaziciogu, bölgede göze dair ne varsa yapma siari ile yola çiktiklarini belirterek, “Bundan sonrada hem kendimizi hem ekibimizi gelistirerek, bölgemize ve hatta çevre ülkelere hizmet etme yönünde devam edecegiz” dedi.

Etkinligi Operatör Dr. Mehmet Söyler anisina yaptiklarini ekleyen Yazicioglu, “Mehmet Söyler, Türkiye’nin güzide doktorlarindan biri. Bati göz doktorlarinin kurucusu ve sahibi Söyler, geçen yil bizim misafirimizdi. Buradan gittikten 15 gün sonra geçirdigi kalp krizi ile kendisini kaybettik. Bizde Urartu Göz ailesi olarak bu toplantiya onun adina yapmayi uygun gördük. Allah gittigi yerde onu isiklar içerisinde uyutsun” ifadelerini kullandi.

Programda konusan Urartu Göz kurucularindan Operatör Dr. Baran Bari Ilhan ise 6’ncisini düzenlemenin mutlulugunu yasadiklarini ifade ederek, “Biz bu tür toplantilarla hem kendi tecrübelerimizi meslektaslarimiza aktariyoruz hem de meslektaslarimizin tecrübelerini kendimize pay çikariyoruz. Karsilikli yenilikleri ögreniyoruz. Bunu Van’da Urartu Göz ailesi olarak yapabilmemiz bizim için ayrica bir gurur kaynagidir” diye konustu.

Kaynak: İHA