Cezaevine Uyusturucu Sokma Girisimine Ibretlik Ceza

Koaeli’de cezaevinde ziyaret ettigi arkadasina götürdügü esyalar içerisine uyusturucu madde saklayan sahis, suçüstü yakalandi. Sanigin 2 kez daha arkadasini ziyaret ettigi, kendisine mont, kazak ve pantolon götürdügü tespit edildi. Mahkeme heyeti sanigin 22 yil 6 ay hapis ve 45 bin TL para cezasiyla cezalandirilmasina karar verdi.

Cezaevine Uyusturucu Sokma Girisimine Ibretlik Ceza
Olay, 17 Ocak tarihinde Kocaeli Kandira Kapali Ceza infaz Kurumunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre M.K., tutuklu bulunan arkadasi E.Ö.’yü ziyaret ederek ona esya götürdü. M.K. ziyaret öncesinde esyalari E.Ö.’ye verilmesi için görevli infaz koruma memurlarina verdi. Görevliler esyalar üzerinde yaptigi aramada pantolonun bel kusagi içerisinde gizlenmis vaziyette toz madde ele geçirdi. Olayin Cumhuriyet Savciligina bildirilmesiyle madde Istanbul Jandarma Kriminal Laboratuvar Amirligince incelendi. Elde edilen raporda maddenin sentetik kannabinoid (bonzai) oldugu tespit edildi. Olayla ilgili gözaltina alinan sahis, ifadesinin ardindan çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Uyusturucu madde oldugunu bilmiyordum, bunu yapmak bir ahmaklikti"

Olayla ilgili durusma Kocaeli 3. Agir Ceza Mahkemesinde görüldü.

Durusmaya tutuklu sanik M.K. ve avukati katildi.

Suçlamalari kabul etmeyen sanik M.K., "Pantolonun içine uyusturucuyu ben koymadim. Sosyal medya üzerinde konustugum bir sahis bana E.Ö.’ye esya götürmemi istedi. Esyalari alarak kontrol ettim ve E.Ö.’ye götürmek için aldim. Içinde uyusturucu madde oldugunu bilmiyordum, bunu yapmak bir ahmaklikti. Tanimadigim kisiye esya götürmemem gerekiyordu. Tahliye ve beraatimi istiyorum" dedi.



Daha önce de kiyafet götürmüs

Iddianamede M.K.’nin daha önce de cezaevinde E.Ö.’yü 2 defa ziyaret ettigi ve emanet kayitlarina göre kendisine pantolon, mont, kazak gibi giyim esyalari götürdügü belirtildi.

22 yil 6 ay hapis

Mahkeme heyeti sanigin “Uyusturucu ticareti yapma ve saglama”, “Infaz kurumuna veya tutukevine yasak esya sokma” suçundan toplam 22 yil 6 ay hapis ve 45 bin TL para cezasiyla cezalandirilmasina karar verdi.
Kaynak: İHA