Arnavutluk'ta Ana Muhalefet Partisi Ikiye Bölündü

Arnavutluk’ta ana muhalefet partisi Demokrat Parti ikiye bölündü, Demokrat Parti kurucularindan ve eski Basbakan Sali Berisha destekçileri parti genel merkezini basti.

Arnavutluk'ta Ana Muhalefet Partisi Ikiye Bölündü
Arnavutluk’ta ana muhalefet partisi Demokrat Parti üyeleri kendi içinde çatisti. Demokrat Parti kurucularindan ve eski Basbakan Sali Berisha’nin, partisinin parlamentodaki milletvekili grubundan ihraç edilmesi sonrasinda partinin görevdeki Genel Baskani Lulzim Basa’ya baskaldirdi. Berisha destekçileri, parti genel merkezini basarak, Basa’yi binadan çikartmak istediler. Berisha destekçisi kalabalik grup, genel merkez binasinin birinci katina girerken, polis göz yasartici gaz ve tazyikli su ile öfkeli grubu dagitti.

Polis müdahalesinden önce genel merkeze merdiven yardimiyla camlardan girmeye çalisan Berisha destekçilerine binadaki partililer tarafindan yangin söndürme tüpleri ile müdahale edildi.

Polis müdahalesi sirasinda gazdan etkilenen Berisha, Basa’nin iktidar ile bir olup protestoculara karsi siddet uyguladigini iddia etti. Tiran Bassavciligi tarafindan yapilan açiklamada, olay ile ilgili inceleme baslatildigi ve protestolar sirasinda birçok göstericinin gözaltina alindigi aktarildi.

Tiran Polisi tarafindan yapilan açiklamada ise, bina içerisinde bulunan milletvekilleri ve Genel Baskan Basa’nin istegi üzerine protestoya müdahale edildigi belirtildi. Cumhurbaskani Ilir Meta ve Basbakan Edi Rama siddet eylemlerinden uzak durulmasi çagrisinda bulunurken, ABD, Ingiltere ve Italya Büyükelçilikleri ise yasanan olayi kinadi.

(Malik Hasa/IHA)
Kaynak: İHA