Amasya Belediyesine 'Engelsiz Sehirler' Ödülü

Amasya Belediyesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi ile Türkiye Belediyeler Birligi’nin (TBB) düzenledigi Engelsiz Sehirler Fikir ve Proje Yarismasi’nda ödül kazandi. Amasya Belediye Baskani Mehmet Sari, "Mehmet Amcanin Misafirleriyiz Projesi" ile kazanilan ödülü Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in elinden aldi.

Amasya Belediyesine 'Engelsiz Sehirler' Ödülü
Belediye Baskani Sari, engelli bireylerin günlük hayatta kisitlamayla karsilasmayip herhangi bir yardima muhtaç olmadan tüm kentsel hizmetlere ulasmalarini saglayacak faaliyetlerin gelistirilmesi ve toplumsal farkindaligin artirilmasi amaciyla düzenlenen yarismada ödül almaktan mutluluk duyduklarini belirtti.

Sari, “Ödüllü projemiz engelli çocuklarimiza, ailelerine ve sehrimize hayirli, ugurlu olsun” dedi.

Ödül alan belediyeleri tebrik ederek projelerin tüm yerel yönetimlere örnek olmasini dileyen Emine Erdogan ise “Engelsiz sehirler için tüm engelleri birlikte asalim. Insanin sonsuz potansiyeli engellenemez Yeter ki biz gerekli destegi saglayalim. 2030 için hedefimiz engelsiz bir Türkiye” degerlendirmesinde bulundu.

Istanbul’daki ödül töreninde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, TBB ve Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin ile engelli çocuklar da yer aldi.
Kaynak: İHA