Marmaris'te Çözülemeyen Otel Insaati Davasi

Mugla’nin Marmaris ilçesi Içmeler Mahallesi Kizilbük mevkiinde yapimi süren “Kizilbük Resort Otel ve Devremülk” projesi için ilçe belediyesi tarafindan düzenlenmis ruhsatlar ile imar durum belgesinin iptali ve yürütmenin durdurulmasi talebiyle dava açildi. Bunun üzerine firmanin da çevre temsilcisi aleyhine 300 bin TL’lik ’haksiz rekabet’ davasi açtigi belirtildi.

Marmaris'te Çözülemeyen Otel Insaati Davasi
Marmaris Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nun iki üyesi Mugla Çevre Platformu ve bir vatandasin müdahili oldugu davaya iliskin Adliye Sarayi önünde basin açiklamasi yapildi. Bazi sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de destek amaciyla hazir bulundugu basin açiklamasinda, müdahillerden Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Avukat Arzu Alper, düsünce ve gerekçelerini kamuoyuyla paylasti. Bölgeye yapilmak istenen otel insaati ile ilgili daha önce ‘Çevresel Etki Degerlendirilmesi (ÇED) Gerekli Degildir Raporu’nun iptali için dava açtiklarini da hatirlatan Alper, Kizilbük’teki insaat faaliyetlerinin, yasalara uygun ve çevresel etkilerin degerlendirilerek yürütülmesi için çabaladiklarini söyledi.

Avukat Arzu Alper, “Hepinizin bildigi ve kamuoyuna mal oldugu üzere Içmeler Kizilbük mevkiinde yapimi süren insaat için Marmaris Kent Konseyi Çevre Temsilcimizin, gönüllüler ile birlikte yaptigi arastirmalardan edindigi bilgiler isiginda, alinan karar üzerine ’ÇED gerekli degildir’ kararinin iptali için Mugla 3. Idare Mahkemesi’nde bir dava açtik. Kent Konseyinin tüzel kisiligi olmadigindan Kent Konseyi Baskani, 4 yürütme kurulu üyesi ve bir vatandas katilimi ile açtigimiz davada, tamamen sirketin borsaya bildirdigi belgelerden, hukuk raporlarindan, banka raporlarindan, KAP raporlarindan ve kendi web sayfasindan edindigimiz bilgiler isiginda avukatimiz tarafindan bir dava dilekçesi hazirlandi. Bu davamiza Mugla Mimarlar Odasi, Mugla Barosu, Türkiye Ormancilar Dernegi Genel Merkezi ve Ekoloji Kollektifleri Dernegi müdahil oldular. Dava açildiktan sonra insaat sahibi sirket, çevre temsilcimiz aleyhine 300 bin liralik bir ‘haksiz rekabet’ davasi açti" dedi.

Davanin ilk durusmasinin görüldügünü kaydeden Avukat Arzu Alper, hakimin karsi tarafa ne gibi zararlari oldugunu da sordugunu söyledi.

Kendilerinin kent konseyi yönetmeliginin amaç ve görevler bölümünde konseye verdigi yükümlülüklerin geregini yaptiklarini kaydeden Alper, "Dava 8 Mart’a ertelendi. Bu arada Milli Parklar Ilçe Müdürlügü’nün, milli parka yol açilmasi, tahrip edilmesi konularinda tuttugu tutanaklar ve bizlerin kamu alani isgali ile insaat yasagina uyulmadigi konularinda yaptigimiz sikâyetler bir dosyada birlestirilerek, alanda inceleme yapilip bilirkisi raporu hazirlanmis ve milli park isgali tespit edilmistir" diye konustu.

Avukat Arzu Alper, Marmaris ve çevresinin korunabilmesi için mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Kaynak: İHA